Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Cadillac předvedl nové velké SUV. Sveze sedm lidí a chlubí se šestiválcem

Naše téma
Jan Markovič | 13.01.2019
dalších 15 fotek
Cadillac XT6 | foto: Cadillac
Obří Escalade by nemusel vonět každému, Cadillac proto ukázal novinku jménem XT6.
Cadillac XT6 je nejnovějším přírůstkem v řadě crossoverů americké automobilky. Je určen hlavně pro ty, kteří by na palubě rádi svezli sedm cestujících, ale nechce se jim investovat do mamutího SUV Cadillac Escalade. Nebo jim jednoduše nevoní jeho nabubřelý design. XT6 je totiž mnohem více usedlejší.

Novinka je určena hlavně pro americký trh, na Evropské silnice se dostane snad jen díky individuálnímu dovozu. O tom svědčí i fakt, že má pod kapotou motor, který by byl v EU snad i nelegální. Řeč je o atmosférickém benzinovém šestiválci, který disponuje výkonem 310 koní. Posílá ho zcela samozřejmě přes devítistupňovou automatickou převodovku na všechna čtyři kola.

Auto se bude prodávat ve dvou zajímavých výbavách. Verze prozaicky označená jako Premium Luxury nabídne 20“ kola či dřevěné obložení interiéru. Varianta Sport pak dostane čirá brzdová světla, karbonové ozdoby do kabiny a možnost nasadit na auto až 21“ disky.

Cadillac se chlubí moderními technologiemi na palubě, v řadě aut jsou už dnes také standardem. Jde například o kontrolu mrtvého úhlu, automatickou bezpečnostní brzdu, a systém pro jízdu v pruzích. Připlatit půjde za noční vidění, parkovací asistent, head-up displej nebo kameru klasicky umístěnou ve zpětném zrcátku. Cadillac vyráběný v Tennesse se v showroomech objeví zjara.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů