Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Cadillac představil studii Escala. Americká Panamera by se mohla i vyrábět

Naše téma
Redakce | 19.08.2016
dalších 17 fotek
Koncept Cadillac Escala. | foto: Cadillac
Americká automobilka Cadillac představila působivou studii luxusního automobilu. Koncept Escala by přitom mohl předznamenat příjezd nové vlajkové lodi této tradiční značky.
Cadillac Escala zaujme už na pohled, nejde totiž o klasický sedan, jak byste možná očekávali, nýbrž o obrovský liftback ve stylu Porsche Panamera nebo Audi A7. Na délku vůz měří více než 5,3 metru, takže o více než 15 centimetrů přerůstá aktuální vrchol nabídky americké automobilky, model CT6.

S tímto sedanem koncept Escala současně sdílí platformu s pohonem zadních kol.

Cadillac ale na studii především ukazuje další posun designového jazyka značky. Vůz zaujme například výraznou maskou chladiče a uzkými, zvláštně tvarovanými světlomety (vpředu i vzadu), které si už tradičně pohrávají s vertikálními motivy.

Koncept Cadillac Escala.



Nechybí několik zajímavých linií a chromované prvky. Auto stojí na 22palcových kolech.

Kabina byla z části pojata ve stylu "ředitelských" limuzín, počítá tedy s pasažérem na pravém zadním sedadle. Cadillac prý chtěl vytvořit vůz, který budete toužit řídit, ale současně se v něm rádi necháte svézt.

Samotný interiér je moderní a minimalistický zároveň. Palubní deska je natočená k řidiči a tvoří ji trojice OLED displejů, které nahrazují přístrojový štít i obligátní obrazovku multimediálního systému.

Koncept Cadillac Escala.


Vzadu najdeme dvě samostatná sedadla a také trojici displejů - všechny výsuvné. Dva jsou zabudovány v opěradlech předních sedaček, třetí, sloužící jako ovládácí prvek, je integrován do loketní opěrky.

Pod kapotou se ukrývá dvěma turbodmychadly přeplňovaný 4,2litrový osmiválec o neznámém výkonu. Cadillac tvrdí, že tento motor představuje prototypovou fázi jistého nekonkretizovaného systému, který se objeví v budoucích vozech značky.

Přestože se Escala představuje jako studie pro letošní ročník známé přehlídky Pebble Beach Concours d'Elegance v kalifornském Monterey, může mít před sebou další budoucnost. Cadillac totiž připouští, že v závislosti na budoucím vývoji trhu tento koncept může naznačovat modelové rozšíření nabídky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů