Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Byrokracie zase úřaduje, TVR Griffith se pravděpodobně ukáže až v roce 2020!

Naše téma
Jiří Švamberk | 19.12.2018
dalších 12 fotek
TVR Griffith | foto: TVR
Dlouho očekávaný návrat legendární značky brzdí problémy s dostavbou výrobního závodu v jižním Walesu.
Kdo by se netěšil na návrat jedné z nejvíce ultimativních automobilek všech dob – britské značky TVR. Ovšem jak se zdá, TVR nedokáže překročit svůj vlastní stín, protože opět čelí výrazným komplikacím. Tentokrát však nejde o finanční problémy, ale ty s byrokracií.

Konkrétně se má jednat o dokončení výrobního závodu v jižním Walesu, kde by měl nový Griffith vznikat. Vzhledem k těmto „oficírským“ obstrukcím je dost možné, že se nový Griffith k zákazníkům dostane až v roce 2020.

A o co se konkrétně jedná? Jde o pravidla, která si Evropská unie stanovila ve vztahu k vyhlašováním zakázek. Tento proces musí být celoevropský a nikoliv pouze lokální. Stará továrna TVR nutně potřebuje rekonstrukci, ale než k tomu dojde, musí se nejdříve vyřešit dodavatelé, a to přesně v souladu s pravidly.

A proč se do toho Evropská unie vůbec montuje? Velšská vláda totiž vlastní malý podíl v TVR, jmenovitě pouhé 3 %, nicméně to je dost na to, aby veškerá pravidla podléhala normám EU. To znamená, že nová TVR neuvidíme už za pár týdnů a dost možná, že ani v roce 2019. Jen doufejme, že tyto klacky pod koly TVR nezapříčiní odklon zákazníků, kteří již složili depozit. To by mohlo být pro TVR velmi zlé.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů