Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Slavný býk se vrací. Lamborghini na podzim otevře v Česku oficiální zastoupení

Naše téma
Redakce | 06.08.2014
Lamborghini Huracán. | foto: Lamborghini
Praha - Na český trh se na podzim oficiálně vrátí italská značka Lamborghini. Zastoupení výrobce supersportů otevře společnost Porsche Inter Auto, která se zabývá dovozem i dalších značek skupiny Volkswagen.
Dovoz, distribuci, prodej, servis, záruky i všechny související personifikované služby, které k Lamborghini patří, bude zajišťovat jediné autorizované prodejní a servisní středisko Lamborghini Praha. Nyní vzniká ve smíchovské provozovně společnosti. Oficiální otevření se uskuteční na podzim.

V současnosti ale již lze kontaktovat vyškolený prodejní tým a objednat si například letošní novinku Lamborghini Huracán LP 610-4 nebo model Aventador LP 700-4. První Huracán v Česku si letos v červenci pořídila půjčovna luxusních aut Dream-Cars. Loni i předloni si Češi zaregistrovali po pěti nových Lamborghini.

Automobilka Lamborghini vznikla v roce 1963, když její zakladatel, výrobce zemědělské techniky Ferruccio Lamborghini nebyl spokojený s kvalitou zakoupeného Ferrari a rozhodl se vyrábět vlastní sportovní auta. Do skupiny Volkswagen patří Lamborghini od roku 2008, kdy jej koupila Audi. Roční výroba se pohybuje kolem 2000 vozů.

Porsche Inter Auto CZ patří do skupiny Porsche Holding Salzburg. Je největším prodejcem vozů Volkswagen, Audi, Škoda a importérem a prodejcem značky Porsche v České republice. Je také servisním a prodejním místem vozů značky Bentley na českém trhu. Ročně se v Porsche Inter Auto CZ prodá více než 10 000 kusů nových a 3000 ojetých automobilů. Firma má osm poboček se 730 zaměstnanci.

Lamborghini v Česku prodávala do roku 2012 společnost Auto Exner.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů