Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bugatti Chiron pro americký trh má nevzhledné nárazníky. Kvůli legislativě

Naše téma
Daniel Fuglevič | 15.04.2017
dalších 20 fotek
Bugatti Chiron pro americký trh má zvláštní nárazníky. | foto: Jake Holmes/Motor1.com
Pokud nejste obeznámeni s americkou legislativou, zřejmě se vám bude tato nevzhledná modifikace zadního nárazníku na superdrahém Bugatti zdát absurdní. Jenže ono to tak být musí.
Některé americké zákony v oblasti dopravy jsou dodnes žalostně archaické. Na současném autosalonu v New Yorku toho bylo alespoň částečně důkazem nové Bugatti Chiron, které pro tamní trh dostalo nechvalně známé plastové nástavce zadního nárazníku.

Již v 70. letech se totiž objevil zákon, který požadoval, aby nárazník na vozidle celkově chránil karoserii, světla a další vnější části vozu před poškozením v nízkých rychlostech. A jelikož se většina původních nárazníků neobešla bez poškození, musely být vybaveny nevzhlednými ochrannými nástavci.

Tedy takovým „nárazníkem pro nárazník".

Čtěte také: Ferrari slaví 70 let. Italské "stádo" se prohnalo i Prahou, podívejte se

Nařízení se nakonec zalíbilo i pojišťovnám, které odmítaly vyplácet škodu za poškození drahých vozů, pokud nebyly tímto prvkem vybaveny. A právě díky tomu jsme již viděli mnoho legendárních supersportů a sporťáků se zvláštními ochrannými nárazníky, které nezapadají do úžasného designu těchto aut.

V galerii se můžete například podívat, jak vypadalo takové americké Lamborghini Countach, nebo, jak to slušelo dalším ikonickým vozům jako McLaren F1, Maserati Merak nebo Porsche 911.

Čtěte také: VIDEO: Tahle reklama vás dostane. Pocta poslednímu Viperu je úchvatná

Zástupce automobilky Bugatti v USA však zmiňuje, že v případě Chironu jde hlavně o situaci kolem pojištění. Všechny kusy v tamních dealerstvích tak budou těmito ochrannými prvky vybaveny, aby se snížilo riziko poškození při transportu vozů a jejich přípravě k prodeji.

U vozidla v ceně kolem 60 milionů korun není opatrnosti jednoduše nikdy dost.

Jak už s kusy plastů trčících z karoserie Chironu naloží majitelé, to záleží na nich. Zákon podle všeho v současné době nenařizuje ochranné prvky nechávat na voze po jeho zakoupení, takže se dá očekávat, že je někteří majitelé jednoduše demontují.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů