Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Budoucnost podle Hondy: Automobilka láká na koncept s palivovými články

Naše téma
Redakce | 12.11.2013
Koncept Honda FCEV. | foto: Honda
Los Angeles - Japonská automobilka se rozhodla poodhalit svou budoucnost a na autosalonu v Los Angeles ukáže nový koncept s názvem FCEV. Studie odkrývá futuristický a aerodynamický design připravované generace automobilu poháněného palivovými články, který by Honda měla představit v roce 2015.
Podobu prototypu Honda FCEV naznačuje zatím jediná skica, samotný koncept bude odhalen 20. listopadu.

„Koncept FCEV ztělesňuje naši vizi budoucnosti osobní mobility, pokud jde o vývoj moderních vozidel využívajících alternativních pohonů," uvedl Mike Accavitti, vrchní viceprezident společnosti American Honda Motor. „Během příprav na uvedení nové generace našeho vozidla poháněného palivovými články na trh, které je naplánováno na rok 2015, nám naše dlouholeté zkušenosti s technologií palivových článků pomohou vydláždit cestu k automobilům s nulovými emisemi," dodal.

Koncept Honda FCEV.



Nová generace vozu Honda poháněného palivovými články (FCEV) by měla být v roce 2015 uvedena na trh v USA a v Japonsku a později také v Evropě.

Společnost Honda stojí na špičce ve vývoji a nasazování palivových článků v automobilech. V roce 2002 se stala první automobilkou, jež zahájila pronájem svých automobilů poháněných palivovými články flotilovým zákazníkům. Byla také prvním výrobcem, který v roce 2005 předal první auta poháněné palivovými články privátním zákazníkům.

Dnes s vozy FCX Clarity jezdí přes 20 zákazníků, kteří zároveň pomáhají svými zkušenostmi Hondě v dalším rozvoji technologie palivových článků.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů