Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Brzy vyjede první Seat vyráběný v České republice

Naše téma
Redakce | 29.06.2012
Předsériový koncept nového Seatu Toledo, který vychází z připravovaného modelu Škody Auto MissionL, byl představen 6. března na ženevském autosalonu. | foto: ČTK
Praha – Model Toledo zůstává věrný úspěšnému receptu, který přinesl velkou oblibu jeho předchůdcům.
Nové Toledo má dle svého výrobce oslovit zejména zákazníky, kteří hledají praktický a cenově dostupný sedan nejvyšší kvality pro celou rodinu. V České republice bude tento model vyráběn v závodě v Mladé Boleslavi.

Na trh bude pak uveden v polovině listopadu 2012, nejprve ve Španělsku a Portugalsku, během roku 2013 i v ostatních částech Evropy. Kromě Španělska budou klíčovými trhy pro Toledo Německo, Mexiko a Turecko.

S délkou 4,48 metru je nové Toledo o čtyři centimetry delší než jeho předchůdce z roku 2004. Na rozdíl od sedanu Toledo II, který měl konvenční stupňovitou záď, je nejnovější verze této modelové řady vybavena velkým zadním výklopným víkem s širokým otvorem pro přístup do zavazadlového prostoru.

Jako zcela nový model využívá Toledo moderní motory koncernu Volkswagen. Jde o úsporné zážehové motory TSI se zdvihovým objemem 1,2 a 1,4 litru a jednotku 1.6 TDI s přímým vstřikováním common rail.

Zážehové motory dosahují nejvyššího výkonu v rozpětí od 55 kW (75 k) do 90 kW (122 k). Seat během roku 2013 rozšíří nabídku vznětových motorů pro modelovou řadu Toledo i o variantu TDI s výkonem 66 kW (90 k).

Sériová bezpečnostní výbava pro všechny vozy Seat Toledo zahrnuje čelní airbagy pro řidiče a spolujezdce, boční airbagy pro cestující na předních sedadlech a hlavové/hrudníkové airbagy.

Základní model bude vybaven rovněž centrálním zamykáním, dělenými sklopnými opěradly zadních sedadel a elektrickým ovládáním oken předních dveří.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů