Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Brouk - dobrodruh: Volkswagen do Detroitu přivezl studii Beetle Dune

Naše téma
Redakce | 13.01.2014
dalších 8 fotek
Volkswagen Beetle Dune. | foto: Volkswagen
Detroit/Praha /FOTOGALERIE/ - Jednou z premiér detroitského autosalonu je i koncept Volkswagen Beetle Dune. Oplastovaný "Brouk" na vyšším podvozku zřejmě nemá daleko do sériové výroby.
Napovídá o tom třeba použitý motor. Pod kapotou se totiž nenachází nějaké futuristické pohonné ústrojí, ale vcelku konvenční zážehový čtyřválec 2.0 TSI o výkonu 210 koní, který je spřažen s šestistupňovou automatickou převodovkou DSG.

Volkswagen Beetle Dune.


Vzhledově novinka navazuje na stejnojmennou studii z roku 2000, narozdíl od ní ale samozřejmě vychází z aktuálního provedení modelu Beetle.

Myšlenka však zůstává stejná. Koncept Dune zaujme několika prvky připomínající SUV. Jde například o vyšší světlou výšku, velká kola, ochranné plasty pod nárazníky, plastové prahy a podběhy. Styl mají dodat i velké spoilery či dvojice výdechů na přední kapotě.

Do písečných dun se však Dune příliš hodit nebude, tedy alespoň pokud bude mít stejnou techniku jako koncept. Tomu totiž chybí pohon všech kol.

Volkswagen Beetle Dune.


I pohled do kabiny naznačuje, že bychom "outdoorové" provedení Brouka mohli brzy najít v ceníku Volkswagenu. Tvary palubní desky jsou stejné jako u tradičního Beetlu, nový je snad jen velký barevný displej multimediálního systému s upravenou grafikou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů