Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Britské závodní eso prolomilo rekord Sabine Schmitz s dodávkou na Severní smyčce

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.09.2018
foto: Notrhgate
Volkswagen si pro svůj Transporter T6 lepší promo ani nemohl přát.
Pamatujete si na sázku Jeremyho Clarksona a Sabine Schmitz ohledně pokoření Clarksonova rekordu, který na Severní smyčce zajel s dieselovým Jaguarem XF? V roce 2004 se mu povedlo zajet Zelené peklo za 9 min a 59 s, což jeho tehdejší instruktorka a nekorunovaná královna Nordschleife okomentovala ironickou poznámkou, že zajede lepší čas v dodávce?

Jeden z nejlepší promo tahů Fordu a zároveň skvělá show pokoření času nepřinesl, Sabine Schmitz s vypětím všech sil zajela čas 10 min a 8 s, ovšem o čas tu asi šlo až v poslední řadě. Ford si udělal skvělou reklamu, Sabine Schmitz se stala mezi autaři nesmrtelnou a diváci se bavili.

Třináct let starý počin si na mušku vzal tým okolo Roba Austina, závodníka BTCC. který se vydal na Nürburgring s poslední generací VW Transporter. Cílem nebylo pokořit Sabine, ale právě Clarksonův čas 9:59, což se nakonec také povedlo, a zároveň propagace firmy, která Roba sponzoruje.

„Závodní“ Transporter v brvách firmy Northgate poháněl 150koňový dvoulitr s manuální převodovkou musel být také náležitě odlehčen, tzn. zbaven všech nepotřebných věcí, jako je třeba zvuková izolace a podobně.

Po zhlédnutí videa však najednou vyvstane v hlavě otázka, zda opravdu rekord pokořili… První neúspěšný pokus by měřen stopkami na palubní desce, druhý už nikoliv a Rob jen u počítače suše konstatuje, že se pod deset minut vešel...

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů