Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Tohle má být dokonalé auto, vůz snů. Vypadá dost příšerně

Naše téma
Dominik Valášek | 27.11.2017
„Auto snů“ poskládané podle průzkumu z nejhezčích dílů různých aut. | foto: South West News Service
Jedním z naprosto klíčových prvků v automobilovém designu je ucelenost. Auto zkrátka musí vypadat, jako že jej nakreslil jeden designér. Takže nejde jen tak vzít hezké prvky ze všech možných aut a vytvořit mišmaš. Přesně takový postup ale vyzkoušeli v Británii (naštěstí jen na počítači) a výsledek dopadl podle očekávání – příšerně.
V rámci výzkumu, provedeného společností Webuyanycar.com, hlasovalo celkem 2300 řidičů pro nejoblíbenější designové prvky v různých kategoriích. Další společnost South West News Service se potom rozhodla, že zkusí, jak bude takové auto, postavené výhradně z „nejhezčích“ dílů, vypadat. Výsledek je opravdu podivný.

Karoserie: Lamborghini Urus
Asi se není čemu divit, že Britové považují za nejhezčí karoserii tvar SUV. Konkrétně se vítězství dočkalo Lamborghini Urus, které přijede na trh v roce 2018.

Barva: elektrická modrá
Přestože dnes velká spousta aut jezdí v bílé barvě, či v odstínech šedivé a stříbrné, v rámci výzkumu byla za nejhezčí odstín zvolena tmavě modrá „electric blue“.

Dveře: Audi R8
Podle Britů má nejhezčí dveře ze současných aut Audi R8. Německý supersport zcela zjevně vyhrál nejen díky bezrámovým dveřím, ale také kvůli nádechům vzduchu za dveřmi.

Logo: Bentley
Na dotaz, jaká automobilka má nejhezčí logo ze všech, odpověděli Britové vlastenecky Bentley. Právě okřídlené „B“ proto dostalo i britské „auto snů“.

Spojler: Lamborghini Gallardo
Na karoserii od Lamborghini, zvolili Britové v průzkumu přítlačné křídlo stejné značky. Tentokrát se ovšem jedná o díl ze supersportu Gallardo.

Kola: Honda Civic Type-R
Nová generace hot-hatche od Hondy má podle průzkumu tak hezká kola, že se dostala až na vrchol žebříčku.

Exteriérové lišty: matně černá
Chromové lemování prahů, nárazníků a rámů dveří už dávno nefrčí. Dneska je v módě nenápadné matně černé zbarvení.

Světla: BMW řady 6
Ocenění za nejhezčí světlomety se dostalo velkému kupé od BMW. I přes fakt, že se jedná už o starší model, některé designy prostě nestárnou.

Maska: Alfa Romeo Giulia
Uhrančivý italský sedan je hezký celý, ale jeho mříž chladiče je spolu s předním nárazníkem dokonce nejhezčí ze všech.

Nutno poznamenat, že si Britové v průzkumu zvolili docela hezké díly. Bohužel jak je vidět na přiložených renderech, dohromady jako celek to absolutně nefunguje a výsledné auto, poskládané v grafickém, vypadá poměrně strašlivě. Na druhou stranu, nic jiného se ani nedalo očekávat.

A drobná perlička na závěr – kromě vlastních součástí designu, ptal se průzkum i na další věci.

Zde z respondentů vypadlo například to, že by polovina lidí chtěla SPZ na přání, každý třetí člověk by chtěl, aby auto létalo a každý 20. člověk zatoužil po tom, aby jezdilo i pod vodou...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů