Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Brabus si vzal do parády GLE Coupé od Mercedesu. Jeho verze může mít 850 koní

Naše téma
Redakce | 12.11.2015
dalších 8 fotek
Brabus 850 GLE Coupé. | foto: Brabus
Společnost Brabus, známá především úpravou vozů značky Mercedes-Benz, představila další novinku, která vychází z modelu stuttgartské automobilky. Tentokrát svou pozornost zaměřila na crossover GLE Coupé.
Přesněji řečeno si Brabus k úpravě vybral verzi od sportovní divize AMG, která sídlí v Affalterbachu, tedy nějakých 30 kilometrů od Stuttgartu.

Konkrétně jde o provedení Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé, které standardně nabízí 5,5litrový osmiválec, dvě turba, výkon 585 koní (430 kW) a točivý moment 760 Nm.

Známý úpravce však šel ještě mnohem dál a obě jeho varianty tento "základ" výrazně překonávají.

Brabus 700 GLE Coupé.


Verze označovaná jako Brabus 700 GLE Coupé je tou slabší možností. Brabus motoru daroval nová turbodmychadla, přidal nerezový výfukový systém, nové svody, upravený přívod vzduchu a přeprogramovanou řídicí jednotku.

Výsledkem je výkon 700 koní (515 kW) a 960 Nm točivého momentu. Na stovku Brabus 700 GLE Coupé zrychlí za rovné čtyři sekundy a umí uhánět až 300 km/h.

Brabus 850 GLE Coupé.


Výkonnější Brabus 850 GLE Coupé vypadá ještě impozantněji. Motor má podobná vylepšení jako "sedmistovka", ale byl z 5,5 litru převrtán na objem rovných šest litrů. 

A jak napovídá číslo ve jménu modelu, poskytuje úctyhodný výkon 850 koňských sil. Točivý moment pak vrcholí hodnotou 1450 Nm. Akcelerace na 100 km/h zabere pouhé 3,8 sekundy a maximálka je elektronicky omezena na 320 kilometrů za hodinu.

Obě verze dostaly také agresivnější vzhled s řadou karbonových sportovních doplňků, dále výrazný přední nárazník, obří zadní difuzor či 23palcová kola. 
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů