Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Botičky za špatné parkování prý patří do historie. Nahradit je má obří přísavka

Naše téma
Redakce | 06.12.2016
Systém od americké firmy má nahradit klasické botičky. | foto: The Barnacle
Najít na svém autě botičku je k vzteku. Nejenže to s velkou pravděpodobností znamená pokutu za špatné parkování, ale také budete muset čekat, než vás jí někdo přijede zbavit. Jedna americká firma věří, že našla lepší způsob, jak řidiče za nevhodné parkování potrestat.
Její systém se jmenuje The Barnacle a princip je stejný jako u klasické botičky. Tahle věcička se prostě nasadí na auto, čímž by měla šoférovi zamezit v odjezdu. Tím ale podobnost končí.

Novinka totiž představuje dvoudílný plastový obdélník, který se pod tlakem "přisaje" na čelní okno. Vzhledem k ploše, kterou zabere, pak zakryje prakticky kompletní výhled z kabiny. S takto "ozdobeným" autem tedy sice lze teoreticky odjet, ale bylo by to poněkud nepohodlné. A taky nebezpečné.

Tvůrci přesto tuto možnost zohlednili a vybavili přístroj alarmem a systémem GPS, takže řidič by patrně nemohl odcestovat daleko.

Systém od americké firmy má nahradit klasické botičky.


A jak se přísavky zbavit? The Barnacle má v sobě zabudovaný platební terminál, čili stačí jednoduše zaplatit pokutu. Řidiči pak na mobil přijde kód, po jehož zadání se přístroj deaktivuje. Dotyčný šofér následně přístroj složí a má 48 hodin, aby ho odvezl na určené místo příslušnému orgánu.

Novinku teď čeká testování ve skutečném provozu, zkoušet ji budou ve městech Fort Lauderdale a Allentown v USA.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů