Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW X1 prodělalo facelift. Samozřejmě, ledvinky jsou větší

Naše téma
Jan Markovič | 29.05.2019
dalších 24 fotek
BMW X1 po faceliftu | foto: BMW
Nejprodávanější SUV mnichovské automobilky prošlo lehkým faceliftem, který mu zvětšil masku chladiče.
BMW X1 bylo spolu s BMW 2 Active Tourer z prvních aut z Mnichova, které přešly na platformu s pohonem předních kol. Jakkoliv se zastánci tradičního řešení bouřili, řidičů hledajícím v kategorii malých SUV to zřejmě nevadí. X1 je totiž nejprodávanějším SUV s „vrtulkou“ na čumáku.

Ten je nyní díky faceliftu zase o něco větší. Tedy, řeč je hlavně o masce chladiče, které se přezdívá „ledvinky“. Jestliže obří sourozenec BMW X7 na sebe strhává pozornost opravdu gigantickou maskou, muselo X1 patřičně zvětšit svůj „čumák“. Výsledek si můžete prohlédnout ve fotogalerii.

Co je dál nového? Inu, přibyly inovované světlomety, proměnila se také zadní brzdová světla s blikačkami. K dispozici jsou nové barvy, ale jedna také odešla – jde o lak Estori Blue. Uvnitř dostanete nový displej o úhlopříčce 6,5 palce, který dobře funguje s aktuální šestou generací multimediálního systému iDrive.

Pod kapotou se toho mnoho nezměnilo. Motory zůstávají stejné, novinkou je ale automatická převodovka ZF. Ta má osm rychlostí a oproti dřívějšku přepracované převodové poměry tak, aby malému SUV vyšly lepší parametry spotřeby do tabulky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů