Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW v Goodwoodu představuje ultimativní M2

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.07.2018
dalších 5 fotek
BMW M2 Performance | foto: BMW
Koncept BMW M Performance Parts Concept představovaný na goodwoodském festivalu rychlosti je ukázkou toho, jaký vliv mají díly M Performance na už beztak hodně sportovně zaměřený automobil.  
Nový koncept BMW M Performance Parts Concept je postavený na základech BMW M2 a ještě výrazněji posouvá sportovní styl a jízdní dynamiku směrem k motorsportu. A motorsport není pouze o výkonech, nýbrž jak už razil Colin Chapman, především o snižování hmotnosti. A goodwoodský koncept je o dalších 60 kilogramů lehčí než standardní BMW M2.

Koncept se vyznačuje unikátní matnou černou barvou Frozen Black se zlatými M Performance polepy jednotlivých detailů a nápisů. Zlatou barvou zvýrazněné prvky najdeme i v interiéru, kterému vládne alcantara a karbon.

Koncept BMW M Performance Parts Concept kromě již dostupných M Performance dílů nabízí další unikátní díly, jejichž použitím se výrazně snížila hmotnost a zlepšila jízdní dynamika.

Z karbonu je vyrobená přední maska a kapota, která oproti standardní kapotě snižuje hmotnost o 8 kilogramů. Přední karbonové blatníky snižují hmotnost vozu o další tři kilogramy, a také zlepšují aerodynamiku. Unikátním prvkem jsou karbonová křidélka předního nárazníku a křidélka části bočních nástavců prahů. Nechybí ani čirým lakem lakovaná karbonová střecha, která snižuje těžiště i hmotnost. Konkrétně o šest kilogramů. Karbon byl použit také na víku zavazadelníku a difuzoru.  

Unikátní kovaná 19palcová kola z lehkých slitin s polozávodními pneumatikami nejenže vypadají skvostně, ale i v jejich případě jde o hmotnost snižující opatření. Sada kol je o šest kilogramů lehčí než standardní kola.

Uvnitř vozu se také ve velké míře uplatnil karbon a alcantara. Karbonová sportovní sedadla se zlatým prošíváním jsou o devět kilogramů lehčí než standardní sportovní sedadla, zadní pak dokonce o 13 kilogramů. Úspory dalších 14 kilogramů bylo dosaženo použitím lehčího akumulátoru BMW.  

Koncept BMW M Performance Parts Concept je vybaven také podvozkem M Performance, který umožňuje regulaci světlé výšky až o 20 milimetrů. Technologie tlumení je nezávisle stavitelná ve dvanácti různých stupních komprese a šestnácti různých stupních odskoku.  

Všechny použité díly jsou (budou) k dispozici pro zájemce o BMW M2 v rámci programu M Performance.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů