Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW spojilo síly s čínským výrobcem Brilliance. Výsledkem je elektromobil 1E

Naše téma
Redakce, ČTK | 21.11.2013
Elektromobil Zinoro. | foto: Zinoro
Kanton - Německý výrobce automobilů BMW a jeho čínský partner Brilliance na autosalonu v Kantonu představili společně navržený elektromobil Zinoro 1E. Cílovým trhem nového vozu je především Čína.
Pokud si při pohledu na fotky říkáte, že už jste tohle auto někde viděli, máte částečně pravdu. Novinka je totiž založena na známém modelu BMW X1, narozdíl od něj však spoléhá na elektrický pohon.

Elektromobil Zinoro.


Dojezd na plně nabité baterie má podle čínských zdrojů dosahovat 150 kilometrů, výkon elektromoru činí 170 koní a téměř dve tuny vážící vůz dokáže jet maximální rychlostí 130 km/h. 

Plně dobít baterie z domácí zásuvky trvá 7,5 hodiny, ale podle výrobce se dá celý proces urychlit využitím rychlodobíjecích stanic.

Elektromobil Zinoro.



Šéf společného podniku BMW a Brilliance Olaf Kastner upozornil, že nový vůz se zpočátku nebude prodávat, získat jej bude možné pouze prostřednictvím pronájmu a leasingu.

Čína v roce 2009 díky silnému růstu prodeje vystřídala Spojené státy na pozici největšího automobilového trhu světa. Přední světové automobilky se snaží expanzí v Číně a na dalších rozvíjejících se trzích kompenzovat slabší poptávku ve vyspělých zemích.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů