Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW řady 1 a 2 obdržela facelift. Velké změny ale nečekejte

Naše téma
Dominik Valášek | 11.05.2017
dalších 41 fotek
BMW řady 1 po faceliftu. | foto: BMW
Dvojice nejmenších BMW dostala decentní facelift, který doprovodí oba modely ke konci jejich životnosti před příchodem příští generace. Změny jsou však jen velmi decentní.
Začneme u BMW řady 1, které se dočkalo po stránce vnějšího designu prakticky jen nových barev a designů kol. Větší změny přinese až edice Shadow, přihazující černé výplně přední světlometů, černé rámečky ledvinek v kapotě a zatmavené zadní světlomety.

To kupé a kabriolet řady 2, potažmo sportovní verze M2, došly větších změn. Příď se totiž pyšní novými bi-LED světly, která jsou k mání již ve standardní výbavě, popřípadě příplatkovými adaptivními LED světly. Oproti stávajícím světlometům lze ty nové rozeznat podle osmiúhelníků denního svícení, nahrazujících dřívější kulaté Angel Eyes. Jistých změn doznaly také zadní LED lampy a k mání jsou opět i nová kola a barvy laku.

Čtěte také: Policie "dostala" hybridní supersport BMW i8. Máte se ho bát?

V interiéru obou modelů najdeme stejné novinky, zahrnující vedle nových barev čalounění a provedení dekorů i nové technologie. Z palubní desky nyní ční poslední verze infotainmentu iDrive, vybavená příplatkovým dotykovým displejem a novými možnostmi konektivity.

Dále by se tu našlo i mnoho dalších a drobnějších prvků. Přístrojový panel má černé podklady, výdechy ventilace nový vzhled, držáky na pití mají posuvnou krytku, ovládání oken dostalo chromované lemování a středový ovládací panel hluboce černý lak.

Čtěte také: Nová platforma od Mercedesu přinese osm nových aut s pohonem předních kol

Nabídka motorizací zůstává u obou modelů stejná, takže mohou zákazníci volit ze slušně široké palety benzínových a naftových motorů, majících tři, čtyři nebo šest válců. U BMW řady 1 začíná nabídka u naftové verze 114d o výkonu 95 koní (70 kW) a pokračuje až k M140i xDrive se 340 koňmi (250 kW).

Nejslabší BMW řady 2 je benzinová 218i s výkonem 136 koní (100 kW) a nejsilnější opět M240i. Samostatnou kategorií je potom sportovně střižená M2, nabízející z třílitrového šestiválce 370 koní (272 kW) a 465 Nm.

Omlazené vozy se začnou prodávat v červenci. A už příští rok by BMW mohlo představit novou generaci jedničkové řady, s největší pravděpodobností s pohonem předních kol. Současná generace je standardně zadokolkou.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů