Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW připomíná 30. výročí ostré M3 speciální edicí současné generace

Naše téma
Redakce | 28.05.2016
dalších 9 fotek
BMW M3 v edici 30 Years M3. | foto: BMW
Automobilka BMW letos oslaví 30. narozeniny sportovního modelu M3. Při této příležitosti uvede do prodeje speciální edici aktuální generace tohoto sportovního sedanu.
Edice 30 Years M3 dorazí v létě v limitovaném počtu 500 kusů. Poznáte ji například podle metalické barvy Macao Blue, která byla u první generace nabízena v rámci volitelné výbavy.

Výroční M3 je vybavena paketem Competition, který zahrnuje třeba upravený motor s výkonem zvýšeným o 19 koní (14 kW) na celkových 450 koňských sil (331 kW), který může být spojen buď s šestistupňovou manuální převodovkou (standard), nebo se sedmistupňovým dvouspojkovým automatem. Součástí paketu je dále i adaptivní podvozek.

BMW M3 v edici 30 Years M3.



Auto také dostalo nové pružiny, tlumiče a stabilizátory či odlišně naladěný aktivní diferenciál a stabilizační systém.

Balíček Competition pro limitovanou edici obsahuje dále kovaná 20palcová kola z lehkých slitin se specifickým designem, odkazujícím na vzhled použitý u první generace. Nyní ovšem s pneumatikami 265/30 R20 vpředu a 285/30 R20 vzadu.

BMW M3 v edici 30 Years M3 s automatickou převodovkou zrychlí z klidu na stovku za 4 sekundy, o 0,1 s rychleji než standardní model.

Součástí paketu Competition jsou ale i různé "ozdobné" prvky, například lesklé černé lišty bočních oken nebo tmavě chromované koncovky výfuku. Výroční model lze rozeznat také podle emblémů s motivem 30 Years M3.

BMW M3 v edici 30 Years M3.



V interiéru najdeme skořepinová sportovní sedadla, bezpečnostní pásy s vetkanou trikolórou BMW M nebo loga 30 Years M3 na předních prahových lištách. Stejný nápis našel místo na karbonové dekorační liště přístrojové desky.

Edice nabídne čalounění kůží Merino ve dvoubarevném provedení s kontrastním prošíváním. V porovnání s běžným BMW M3 vybaveným paketem Competition bude výroční verze o 10 000 eur dražší, měla by teda stát více než 2,5 milionu korun. Na trhu se objeví v létě 2016, tedy 30 let poté, co byla podepsána první objednávka na originální BMW M3.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů