Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW představilo M4 CS. Je jemnější než ostré GTS, má ale 460 koní

Naše téma
Daniel Fuglevič | 19.04.2017
dalších 45 fotek
BMW M4 CS. | foto: BMW
Na autosalonu v Šanghaji ukázala mnichovská automobilka další verzi svého nejostřejšího kupé. M4 CS je mezistupněm mezi BMW M4 s paketem Competition a na okruhy zaměřenou verzí GTS.
Novinka přitom spoléhá na osvědčený dvakrát přeplňovaný řadový šestiválec o objemu tří litrů, avšak v této verzi má proti M4 s paketem Competition o 10 koní vyšší výkon. Dohromady tu je tedy 460 koní (338 kW), přičemž točivý moment vzrostl na 600 Nm – a to je o 50 Nm více.

Čtěte také: Mercedes představil Concept A Sedan. Naznačuje budoucnost menších modelů

Díky tomu je M4 CS schopné pokořit hranici 100 km/h z klidu za 3,9 s, je tedy o desetinu sekundy rychlejší než M4 s balíčkem Competition. Maximální rychlost je omezena na 280 km/h, tady se žádná změna nekoná.

Nutno podotknout, že CS nebude k dispozici s manuální převodovkou, ale pouze se sedmistupňovou dvouspojkovou skříní.

Podvozek nového BMW M4 CS je z větší části podobný tomu, který je použit na modelu M4 s paketem Competition. Pro co nejnižší hmotnost jsou tak ramena i těhlice na přední a zadní nápravě vyrobeny z kovaného hliníku. Standardně je vůz vybaven trochu jinak nastaveným adaptivním podvozkem.

Devatenáctipalcová kola vepředu a dvacetipalcová kola vzadu z lehkých slitin pak byla exkluzivně navržena pro M4 CS a jsou obutá do pneumatik Michelin Pilot Sport Cup 2. Ve srovnání s běžnou M2 je CS o 32 kilogramů lehčí.

Čtěte také: TEST: Bachraté BMW řady 5 GT se loučí. Bude nám chybět?

Uvnitř se toho moc nemění. Lehké sportovní sedačky jsou čalouněné v kombinaci kůže a alcantary, vnitřní kliky dveří jsou zase například nahrazeny jednoduchými poutky.

Vnější design M4 CS přináší kapotu s charakteristickým vyboulením v zadní části, která je stejně jako střecha vyrobena z plastem vyztužených uhlíkových vláken. Přední spoiler se splitterem byl následně specificky upraven pro verzi CS.

Čtěte také: OBRAZEM: Tohle jsou nejlepší interiéry roku 2017. Mezi vítězi letos chybí Němci

Zadní difuzor je převzatý s M4 GTS a víko zavazadlového prostoru má nyní nově vytvořenou odtrhovou hranu z karbonu. Zadní světla jsou stejně jako u GTS vybavena funkční a zároveň stylově vypadající technologií organických diod OLED.

České ceny zatím nejsou známy, nicméně v Německu by se mělo BMW M4 CS začít prodávat za přepočtu přibližně 3,1 milionu korun - tedy o nějaký milion korun dráž než standardní M4.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů