Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW představí elektromobil i3 už 29. července

Naše téma
Redakce | 07.07.2013
BMW i3 Concept. | foto: BMW
Mnichov /VIDEO/ - Už 29. července představí automobilka BMW svůj první elektromobil - model i3. Výrobce na odhalení láká prvním videem, které ale bohužel nic nového o autě neprozrazuje.
O elektromobilu od BMW se mluví několik let, už v roce 2011 automobilka představila koncept pojmenovaný nejprve jako Megacity. Mezitím výrobce ukázal několik podobných konceptů a prototypů, došlo také k úpravě jména. Konečnou verzi i3 uvidíme 29. července.

Vůz pohání vzadu uložený elektromotor s výkonem 170 koní (125 kW) a točivým momentem 250 N.m, kapacita lithium-ionových baterií slibuje dojezd mezi 130 až 160 km. K dispozici bude také verze doplněná dvouválcovým motocyklovým motorem s objemem 650 ccm, který poslouží jako generátor elektrické energie. Díky tomu se akční rádius auta prodlouží až na 300 km.

BMW se chlubí, že o elektromobil i3 registruje obrovský zájem a údajně má už stovky předobjednávek. Zároveň se nesoustředí jen na vůz samotný, ale také na kompletní balík souvisejících služeb. Model i3 se bude vyrábět v Lipsku, do prodeje by se mohl dostat už v listopadu. Mluví se o ceně kolem 600 tisíc korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů