Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW potvrdilo, že vozy ze sportovní divize M dostanou i hybridní pohon

Naše téma
Daniel Fuglevič | 22.11.2017
dalších 34 fotek
BMW M5. | foto: BMW
Dlouho se o tomto kroku automobilky BMW spekulovalo a nyní jsme se dočkali potvrzení. Mnichovská značka do budoucna opravdu plánuje ostré modely divize M s hybridním pohonným ústrojím. Může za to pochopitelně legislativa a čím dál přísnější emisní limity.
Krok částečné elektrifikace i pro ostré modely BMW potvrdil britskému magazínu Autocar viceprezident automobilky Dirk Hacker. Přestože mnoho detailních informací o samotné hybridní technice neprozradil, oficiálně uvedl, že hybridní „emková“ BMW jsou v budoucnu prostě nevyhnutelná.

Vývoj nové techniky už přitom v rámci divize M probíhá. Mělo by se prý jednat o velmi promyšlené, precizní řešení nutnosti elektrifikace. Hacker zmínil, že největším problémem je samozřejmě vyšší hmotnost hybridních ústrojí, která je v rozporu s přístupem divize M ke stavbě a ovladatelnosti jejich vozů.

„Přidání hmotnosti u sportovního modelu není nikdy ideální,“ komentoval situaci Hacker. Dále také uvedl, že přísnější regulace emisí by mohly BMW donutit k uvedení elektrifikovaných modelů M dříve, než jsme si mysleli. S tím pochopitelně souvisí i udržení stálých prodejů těchto vozů a jejich každodenní použitelnost pro zákazníky.  

Na druhou stranu Hacker zdůraznil, že opravdu vyspělá hybridní technika, která by se měla uvést u nových modelů BMW v roce 2021, nabídne inženýrům mnohem více možností, jak si s elektrifikací modelů divize M poradit. „Čím lepší a efektivnější budou baterie a elektromotory, tím lepší budou i naše řešení pro vozy M,“ prohlásil.

Nakonec ovšem viceprezident BMW řekl, že automobilka bude oddaná produkci spalovacích motorů pro vozy M, dokud to jen půjde. Velice dobře totiž chápe výhody konvenčních motorů a vidí jejich stále rozsáhlou popularitu u nadšenců do sportovních aut.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů