Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW odhalilo sportovní M3 a M4. Na stovku zrychlí za 4 sekundy

Naše téma
Redakce | 12.12.2013
dalších 21 fotek
BMW M4 Coupé. | foto: BMW
Mnichov /FOTOGALERIE/ - Mnichovská automobilka oficiálně představila nejrychlejší zástupce řad 3 a 4. Sedan M3 i kupé M4 jsou oproti předchůdci znatelně lehčí a s přeplňovaným šestiválcem nabídnou výkon 431 koní.
Zatímco předchozí "M" provedení trojkové řady se jmenovalo jednoduše M3 Coupé, s novou generací přicházejí hned dvě označení, která odrážejí rozšíření modelové řady BMW o kupé řady 4. Ta je přitom dvoudveřovou verzí řady 3.

BMW M4 Coupé.


Proto se ostré kupé nově jmenuje M4, název M3 pak připadl klasickému sedanu. Je to vlastně vůbec poprvé, co sportovní M divize představuje také "trojkový" model se čtyřmi dveřmi.

Pod kapotou najdeme dvěma turbodmychadly přeplňovaný třílitrový šestiválec, který disponuje nejvyšším výkonem 431 koní. Točivý moment dosahuje hodnoty 550 N.m. I díky uspořené hmotnosti - novinka je přibližně o 80 kilogramů lehčí, váží 1497 kg - teď M3 a M4 z nuly na stovku zrychlí za 4,1 sekundy. Tento údaj platí pro vozy s automatickou převodovkou. Provedení s šestistupňovým manuálem je o 0,2 s pomalejší.

BMW M4 Coupé.



Maximální rychlost je omezena na 250 km/h, ale za příplatek ji lze o 30 km/h zvýšit. Klesla normovaná spotřeba, dokonce prý o čtvrtinu. BMW udává hodnotu 8,3 l/100 km.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů