Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW M760Li xDrive má dvanáctiválec a 600 koní. Stovku dá za 3,9 sekundy

Naše téma
Redakce | 15.02.2016
dalších 24 fotek
BMW M760Li xDrive. | foto: BMW
Automobilka BMW přece jen představila ostřejší verzi luxusní řady 7, která nese podpis slavné sportovní divize M. Nejde však o extrémní M7, nýbrž o provedení M760Li xDrive. I tak ale parametry novinky ohromí.
Srdcem vozu je totiž vidlicový dvanáctiválec o objemu 6,6 litru, kterému navíc pomáhají dvě turbomychadla. Poskytuje výkon 600 koní (441 kW) a nejvyšší točivý moment 800 Nm. Tato hodnota je přitom díky přeplňování k dispozici už od 1500 otáček.

Motor je spojen osmistupňovým automatem, jméno vozu pak napovídá, že tu najdeme pohon všech kol. Systém xDrive v tomto případě upřednostňuje zadní nápravu.

BMW M760Li xDrive.


Jízdný výkony na papíře vypadají úžasně. Maximální rychlost je sice omezena na 250 km/h, ale BMW ji umí za příplatek "posunout" na 305 km/h. Zrychlení z klidu na stovku zase zabere jen 3,9 sekundy.

Spotřeba v kombinovaném cyklu by podle výrobce měla činit 12,6 l/100 km.

Sportovní verze vychází z prodloužené řady 7, mezi nápravami tak naměříme rozvor 3210 milimetrů. I díky tomu je uvnitř spousta místa pro cestující na zadních sedadlech.

Interiér je pochopitelně také luxusní, plný kůže a využívá například prvky z nerezové oceli či broušeného hliníku. Volant je sportovní, s tlustým věncem.

BMW M760Li xDrive.



Pokud by měl někdo zájem o ještě luxusněji laděné provedení, může sáhnout po paketu Excellence, který zahrnuje například dřevěné dekory a především "zjemňuje" vzhled i projev dvanáctiválcové limuzíny. Brzdové třmeny jsou černé, chybí aerodynamický paket a naopak se na karoserii objeví chromované doplňky. Výfuková soustava pak prý nabídne především kultivovaný projev.

"Standardní" verze má modře lakované brzdové třmeny, větší nasávací otvory a sportovní výfuk s aktivními klapkami.

Obe varianty se pochlubí vzduchovým podvozkem a systémem natáčení zadních kol. 

BMW M760Li xDrive se veřejnosti poprvé představí "živě" na nadcházejícím autosalonu v Ženevě.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů