Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW M5 Competition Edition: Supersedan dostal více výkonu, vznikne 200 kusů

Naše téma
Redakce | 26.07.2016
BMW M5 Competition Edition. | foto: BMW
Aktuální generace BMW řady 5 se už brzy odebere do penze. Bavorská automobilka na rozloučenou připravila speciální edici ostré verze M5, kterou vybavila vyšším výkonem.
BMW M5 Competition Edition pohání dvakrát přeplňovaný osmiválec o objemu 4,4 litru, který dává rovných 600 koní (441 kW) a 700 Nm točivého momentu. Ve srovnání s klasickou M5 jde o nárůst o 40 koní (29 kW) a 20 Nm.

Díky tomu zrychlení z klidu na stovku zabere pouhých 3,9 sekundy. Nejvyšší rychlost je omezena na 250 km/h, za příplatek ale BMW maximálku umí "posunout" na 305 km/h. Výrobce udává i normovanou průměrnou spotřebu - v kombinovaném cyklu činí 9,9 l/100 km.

Kromě vyššího výkonu se speciální edice chlubí také přepracovaným podvozkem. Je o 10 milimetrů snížený a dostal tvrdší tlumiče, pružiny a stabilizátory. Na tyto změny navazuje i upravená charakteristika aktivního diferenciálu. Vůz má také přímější řízení.

BMW M5 Competition Edition.


M5 Competition Edition stojí na dvacetipalcových kovaných kolech, karoserii zdobí několik karbonových doplňků a k dispozici bude ve dvou barevných provedeních - tmavém Carbon Black a světlém Mineral White. Uvnitř najdeme čalounění černou kůží, bohatou výbavu a samozřejmě také štítek s výrobním číslem.

BMW totiž plánuje vyrobit pouze 200 kusů.

Tomu odpovídá také cena, která činí 129 500 eur, tedy asi 3,5 milionu korun.

Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů