Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW M3 CSL: Legenda oslavila 10. narozeniny, podívejte se jak

Naše téma
Redakce | 12.06.2013
BMW M3 CSL. | foto: BMW
Praha /VIDEO/ - Model M3 CSL bezpochyby patří mezi legendy značky BMW. Bavorská automobilka se proto rozhodla netradičním způsobem oslavit jeho 10. narozeniny. 
Zorganizovala totiž setkání majitelů a z průběhu akce vytvořila hodně sympatické video, které ukazuje hned padesát vozů M3 CSL.

BMW M3 CSL (zkratka Coupé Sport Leichtbau) byla limitovaná edice standardní "em trojky", tedy sportovní verze trojkové řady. Vyráběla se pouze v roce 2004 a celkem vzniklo jen 1 400 kusů. K dispozici byly dvě barevná provedení: stříbrno-šedá a safírově-černá metalíza.

Od běžného modelu M3 se CSL lišilo především v mnohem agresivnějším charakteru, šlo o nekompromisní sportovní vůz. A tomu bylo podřízeno všechno. Auto dostalo tužší, závodní podvozek a ostřejší brzdy. Motor, řadový šestiválec o objemu 3,2 l, produkoval navíc dalších 17 koní (celkem 360), díky čemuž bylo zrychlení z klidu na stovku otázkou pouhých 4,9 vteřin.

Spoustu úsilí věnovali konstrukteří redukci hmotnosti, jejich cílem bylo vytvořit auto s ideálním rozložením hmotnosti mezi nápravy v poměru 50:50. CSL je proto o 110 kilogramů lehčí než M3 - váží 1 385 kilo. Dietu odnesly takové "zbytečnosti" jako zvuková izolace, elektricky nastavitelná sedadla a navigace. Jen za příplatek bylo rádio a klimatizace. Většina CSL je však nemá...

Na karoserii byly hojně použity díly z uhlíkových vláken, zadní okno bylo z tenčího a lehčího skla.

Už dnes je M3 CSL vyhledávaným sběratelským kouskem. Proto nepřekvapí, že když už se objeví nějaké k prodeji, překračuje jeho cena milion korun.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů