Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW Concept M4 Coupé: Takhle by měl vypadat nástupce "em-trojky"

Naše téma
Redakce | 16.08.2013
dalších 5 fotek
BMW Concept M4 Coupé. | foto: BMW
Praha /FOTOGALERIE, VIDEO/ - Oficiální představení nové M4 se sice uskuteční až v září na autosalonu ve Frankfurtu, BMW nám ale už teď ukazuje, jak by rychlá novinka mohla vypadat.
BMW M4 je duchovním nástupcem několika generací vozů se slavným označením M3. V Mnichově se totiž rozhodli vyčlenit dvoudvéřová kupé z trojkové řady a vytvořit jim řadu samostatnou - můžete si o tom ostatně přečíst zde.

"Emková" verze, jako výkonnostní vrchol nabídky, samozřejmě dostala výraznější vzhled, kterému dominují funkční sportovní doplňky. Přední nárazník zaujme obrovskými otvory pro zajištění přístupu vzduchu pro chlazení a sání motoru. Nepřehlédnutené jsou rozšířené blatníky nebo třeba zadní nárazník s difuzorem a mohutnými koncovkami výfuku. V BMW se snažili o zachování co nejnižší hmotnosti, proto nepřekvapí využití materiálů z uhlíkových kompozitů.

Ze stejného důvodu by i u M4 měl být zachován pohon zadních kol, i když se spekulovalo o použití systému xDrive. Ten by však hmotnost výrazně zvýšil, navíc by se změnil také charakter auta, proto BMW zůstane u tradičního řešení.

Pod kapotou bude vystřídán atmosférický osmiválec z předchozí M3 přeplňovaným šestiválcem, mluví se o výkonu 455 koní (335 kW) a točivém momentu 550 N.m. Akcelerace z klidu na stovku by měla být otázkou 4 sekund. 

Už o víkendu se BMW Concept M4 Coupé ukáže v kalifornském Pebble Beach na tamní známé přehlídce raritních automobilů a motocyklů Concours d'Elegance. Oficiální premiéra produkční verze se uskuteční na autosalonu ve Frankfurtu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů