Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BMW chce postavit ještě dražší auto, než je řada 7. Má konkurovat Maybachu

Naše téma
Redakce | 22.03.2016
dalších 10 fotek
Koncept BMW Vision Future Luxury. | foto: BMW
Současnou vlajkovou lodí automobilky BMW je sedan řady 7. Jenže bavorský výrobce, jemuž patří třeba také Rolls-Royce, vidí, že na poli luxusních limuzín prohrává souboj s Mercedesem. Proto chystá nový model, který bude větší, luxusnější a dražší než současná "sedmička".
Novinka by měla zaplnit mezeru mezi řadou 7 a vozy Rolls-Royce, které už jsou možná až příliš exkluzivní. BMW přitom nechce s renomé značky Rolls-Royce hazardovat, takže se rozhodlo postavit raději dražšího "bavoráka" než levnější Rolls.

Velký sedan by měl vytvořit novou řadu 9 a konkurovat zejména 5,5 metru dlouhé verzi Maybach odvozené od třídy S od Mercedesu.

BMW přitom láká na úplně nové auto, nikoli jen prodlouženou řadu 7. Novinka sice využije stejnou platformu, ale šéf vývoje mnichovské automobilky Klaus Fröhlich slíbil odlišný vůz. Design by mohl vycházet z konceptu Vision Future Luxury, který BMW představila v roce 2014. Už tehdy se spekulovalo, že studie majestátního a luxusního sedanu naznačuje podobu budoucí řady 9.

Novinka by měla nabídnout především komfortní jízdu, kvalitní a prostorný interiér a řadu moderních technologií. Cena by měla začínat na 150 tisících eur (asi čtyři miliony korun).

BMW kromě toho chystá i velké luxusní SUV, které se zařadí nad model X5. Až sedmimístný vůz se bude zřejmě pod jménem X7 vyrábět v USA, na trh by měl zamířit nejdříve v roce 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů