Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bizardní případ. Žalována za psaní sms řidiči

Naše téma
Redakce | 03.06.2012
Nový Ford vám přečte i SMS zprávu | foto: Ford
New Jersey – Mladý muž způsobil nehodu, když odpovídal na textovou zprávu, která mu během jízdy přišla.
Přestože americká justice zná ve své historii spoustu bizardních sporů, kdy žalobce se svým nárokem uspěl a často i obdržel nesmyslně vysokou náhradu škody, tentokrát soudce v New Jersey zachoval chladnou hlavu.

V případu šlo o to, že když před téměř třemi lety narazil devatenáctiletý mladík se svým autem do páru jedoucího na motocyklu, bylo to právě v okamžiku, kdy psal textovku. Postižený pár z motocyklu se ovšem kromě něj pokoušel zažalovat také ženu, která mu předtím zaslala jinou sms, na níž pak řidič odpovídal.

Žalobci argumentovali, že tím pádem je to ona, kdo je zodpovědný za nežádoucí rozptýlení řidiče. „Řidiči jsou dnes ale bombardování různými formami rozptýlení, tohle se za účastenství na spáchání nehody v právním smyslu považovat nedá," vyjádřil se soudce David Rand.

Ukládat žalované nějaké povinnosti by podle něj bylo nepřiměřené. Zároveň soudce vyslovil i obavu, že pokud by návrhu žalobců vyhověl, mohl by tím spustit vlnu dalších podobných návrhů.

Žalovány by mohly být například společnosti prodávající mobilní telefony, nebo majitelé stánků s rychlým občerstvením, jejichž produkty si řidiči často berou za volant. Ač je aktuální případ uzavřen a žena omilostněna, není samozřejmě vyloučeno, že další takový se objeví už v blízké budoucnosti.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů