Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley uvažuje nad výrobou ještě většího SUV, než je Bentayga

Naše téma
Jiří Švamberk | 12.04.2019
dalších 5 fotek
Bentley Bentayga V8 Design Series | foto: Bentley
Ve hře je také další granturismo, zatímco sportovní automobil značka Bentley v plánu nemá
Zatímco fanoušci sportovních vysokovýkonných aut by rádi na showroomech viděli modely jako Bentley EXP 10 Speed 6 nebo neméně úchvatné Bentley EXP 12 Speed6e, anglický výrobce má jasno – na tahle auta není vhodná doba. Místo toho uvažuje nad dalším SUV, které by se zařadilo nad už beztak velkou Benatygu. Hlas trhu mluví jsou řečí…


Jak v rozhovoru pro Autocar uvedl člen představenstva Werner Tietz, oblíbenost Bentaygy je obrovská a Bentley vidí další potenciál v růstu prodejních čísel právě s dalším modelem této kategorie. V pořadí druhý SUV model by měl být primárně zaměřen na hlavní trhy, jakými je Čína a Severní Amerika.
 
Již dříve se objevily spekulace ohledně menšího crossoveru, ovšem ty Tietz shodil ze stolu s tím, že něco takového není na programu dne. Bentley se chce zaměřit na velké vozy. Namísto něj by podle Tietze bylo místo spíše pro další granturismo, které by bylo koncipováno jinak, než současný Continental GT.

Koncept Bentley EXP 12 Speed 6e.

 
Tietz se vyjádřil také k otázce elektromobilních vozů Bentley. Stejně jako Rolls-Royce, také Bentley čeká na ukončení vývoje akumulátorů s pevným elektrolytem, které by nabídly dojezd a rychlost nabíjení, která by byla pro zákazníky této značky akceptovatelné. To ale ještě několik let potrvá. Do té doby si musí značka vystačit s plug-in hybridní technologií.
 
Rozřešení tohoto rébusu ohledně budoucích modelů Bentley se dozvíme nejspíš v červenci, kdy má Bentley výročí 100 let. Při té příležitosti se ukáže tak zcela nový Bentley Flying Spur.

V galerii si můžete prohlédnout nejnovější Bentley Bentayga V8 Design Series.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů