Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley slaví 100 let limitovanou edicí Mulsane W. O. Edition

Naše téma
Jiří Švamberk | 14.07.2018
dalších 6 fotek
foto: Bentley
Jedna z nejprestižnějších značek bude mít zanedlouho kulatiny. A ne ledajaké. 100. výročí automobilky Bentley oslaví exkluzivním modelem Mulsane W. O. Edition.
Exkluzivní Bentley Mulsane W. O. Edition nese jméno zakladatele značky Williama Owena Bentleyho a vznikne, jak jinak, v počtu 100 kusů. Všechny vozy vzniknou pod taktovkou karosárny Mulliner a každý z vyrobených kusů v sobě bude mít kus klikového hřídele osobního vozu W. O. Bentleyho.

Bentley 8-litre byl posledním modelem, který v roce 1930 navrhnul sám zakladatel značky. Ve své době se chlubil nejvýkonnějším motorem, jaký byl ve Velké Británii dostupný – řadovým šestiválcem o objemu spalovacích komor 7983 cm3. Kvůli ekonomickým potížím byl W. O. Bentley nucen svůj vůz prodat už o rok později, tedy v roce 1931.

Automobilce Bentley se tento automobil podařilo získat v roce 2006, kdy prošel náročnou renovací, při které byl vyměněn původní klikový hřídel za nový. Část originální „kliky“ tak bude umístěna v interiéru každého ze stovky vyrobených kusů.  

Limitovaná edice je inspirována původním 8litrem a má na kapotě chromové proužky a volitelnou chromovou masku a okřídleným písmenem B. Základní barvou je černá Onyx, ovšem zákazníci mohou zvolit jakoukoliv jinou z nabídky. Ve spodní části nárazníku bude umístěně plaketa se jménem, a kola budou mít volné středy se speciálním logem poukazujícím na 100. výročí.

V interiéru se ocitnou materiály ze třicátých let, které Bentley použil na svůj tehdejší automobil. Samozřejmostí je luxus nejvyšší kvality, kam oko dohlédne.

Cena nebyla zveřejněna, ale Mulsane W. O. Edition bude k dispozici ve všech třech nabízených provedeních Mulsane.

Světová premiéra se uskuteční na srpnové přehlídce krásy v Concours d’Elegance v Pebble Beach a první kusy budu majitelům dodány začátkem roku 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů