Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Bentley přestavilo nový kabriolet Continental GTC

Naše téma
Jiří Švamberk | 27.11.2018
dalších 23 fotek
foto: Bentley
Je to opět ztělesnění luxusu, opulentnosti a hlavně stylu.
Nový Bentley Continental GT automobilka představila v loni ve Frankfurtu, a přestože u Bentley má momentálně přednost Bentayga, která jde skvěle na odbyt, Continental GT stále představuje srdce a duši značky, kterou navíc dokázal v době největší krize znovu postavit na kola. Rok na to tu máme slibovanou otevřenou verzi s označením Continental GTC.

Kabriolet Continental GTC se stejně jako předtím od kupé liší pramálo, až na to, že má plátěnou střechu, která se skládá za 19 sekund, a to až do rychlosti nějakých 50 km/h. Bentley vůbec poprvé nabízí tvídovou střechu, takže nové GTC bude ještě víc, než předtím o stylu. Nový materiál má také ještě lépe odhlučňovat interiér. Podle výrobce až o tři decibely. V reálu by nové GTC mělo být uvnitř stejně tiché, jako předchozí kupé.

Nový model je také o 5 % tužší ve srovnání s předchozím provedením a také lehčí. Tedy jestli se o voze, které váží 2414 kg, dá mluvit jako o lehkém autě.



Velkou roli hraje také motor, který i nadále má dvanáct válců a objem 6 litrů. Přenos výkonu má v popisu práce 8stupňová dvouspojková převodovka, zkonstruovaná podle převodovky PDK automobilky Porsche. Bentley Continental GTC je extrémně rychlé auto, vzhledem k jeho hmotnosti a změření. Maximální rychlost dosahuje přes 330 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h proběhne za 3,7 sekundy, což je pouze o 0,1 sekundy méně, než zvládne kupé, které je o nezanedbatelných 170 kg lehčí.

Cena tohoto kabrioletu ještě nebyla zveřejněna, ale bude o něco vyšší, než cca 5,1 milionů za základní kupé.

V naší galerii se na tento překrásný kabriolet můžete podívat.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů