Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Beetle dostane sourozence. Volkswagen chce rozšířit nabídku retro modelů

Naše téma
Redakce | 02.05.2014
Volkswagen Beetle Dune. | foto: Volkswagen
Wolfsburg/Praha - Volkswagen chce co nejvíc vytěžit potenciál slavného jména "Brouk". Proto plánuje vytvoření celé modelové řady, která by byla se stylovým VW Beetle spojena, a plně tak využila jeho retro kouzla.
Je to vlastně logické a německý výrobce jen napodobuje úspěšný přístup konkurence. Už dříve totiž ke stejnému kroku sáhlo Mini, Fiatu se zase daří s několika verzemi modelu 500.

Podle informací německého Auto Bildu dorazí v příští generaci Beetle nejen jako hatchback, ale také jako kupé, crossover a dokonce i velkoprostorové MPV. Nejméně překvapivý je asi příjezd crossoveru, automobiloví kříženci jsou totiž v současné době mezi zákazníky hodně oblíbení, což samozřejmě ve Wolfsburgu moc dobře vědí. Jak by mohl "SUV-brouk" vypadat, ukázal Volkswagen letos na studii Dune.

Volkswagen Beetle Dune.


Možnou podobu sportovně střiženého kupé zase naznačil koncept E-Bugster z roku 2012.

Nejbláznivěji se na první pohled jeví představa Beetla jako rodinného MPV. Ale i v tomto případě se můžeme inspirovat u starší studie.

Volkswagen Bulli


Koncept Bulli Volkswagen představil na ženevském autosalonu v roce 2011. A dá se očekávat, že i sériová podoba by designem odkazovala na slavného "busíka", tedy model T2. Retro MPV by mělo dorazit v roce 2019.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů