Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

BBC zastavila vysílání pořadu Top Gear. Clarkson měl konflikt s producentem

Naše téma
Redakce / ČTK | 10.03.2015
Jeremy Clarkson (uprostřed) a jeho kolegové z pořadu Top Gear. | foto: ČTK/PA
Britská televize BBC zastavila vysílání nejsledovanějšího pořadu o autech Top Gear. Učinila tak po roztržce Jeremyho Clarksona s producentem BBC. Působení slavného moderátora je navíc do vyšetření incidentu pozastaveno.
Bližší podrobnosti televize neprozradila, každopádně diváci v neděli neuvidí nejnovější díl.

Nejde o první kontroverzi týkající se moderátora nejúspěšnějšího motoristického magazínu na světě. Loni v květnu dostal "poslední varování" kvůli obvinění, že údajně použil rasistický výraz. Tehdy byl upozorněn na to, že v případě další urážlivé poznámky "kdekoli a kdykoli" bude propuštěn. Clarkson, který moderuje pořad od roku 2002, incident odmítl prozatím komentovat.

Výkonný producent Andy Wilman označil loňský rok pro pořad za obzvláště příšerný. Na podzim vyhostily televizní štáb natáčející pořad argentinské úřady poté, co měly dojem, že jedno z vozidel, které filmaři používali, mělo poznávací značku připomínající válku o Falklandské ostrovy mezi Argentinou a Británií.

Kontroverze vznikaly i v minulosti. Indické protesty například vyvolal díl, v němž si Jeremy Clarkson přidělal do kufru vozu záchod. A v roce 2011 se BBC omluvila Mexiku za poznámky, jimiž moderátoři naznačovali, že Mexičané jsou "líní a buranští".

V nejnovějším díle se vedle tradičních Clarksonových spolupracovníků měl jako host (celebrita v cenově dostupném autě) objevit bývalý fotbalový reprezentant Anglie Gary Lineker.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů