Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

AvtoVAZu ukradli výstavní exemplář Lady XRAY. Přímo z podniku

Naše téma
Redakce | 26.05.2016
Lada XRAY. | foto: AvtoVAZ
Ruská automobilka AvtoVAZ přišla o výstavní exemplář svého nového modelu XRAY. Auto jí kdosi před několika dny ukradl přímo z výrobního areálu v Togliatti.
Zloději si podle ruských médií odvezli černě lakovaný vůz v nejvyšší výbavě, který automobilka využívá k propagačním účelům. Tento výstavní kousek se tedy zpravidla účastní - lépe řečeno účastnil - různých marketingových akcí.

Podle ruského webu 63.ru už byli zadrženi dva podezřelí, oba jsou prý napojeni na organizovaný zločin. Předpokládá se, že jim v krádeži pomohl také zaměstnanec z bezpečnostní služby.

Lada XRAY je společně se sedanem Vesta jednou ze dvou novinek, které ruský AvtoVAZ v posledních měsících uvedl do prodeje. Jde o pětidveřový hatchback s vizáží připomínající SUV a technikou z Dacie Sandero. Pravidelně se objevují zprávy, že AvtoVAZ nový XRAY nabídne také na vybraných trzích Evropské unie. Stát by se tak mohlo ještě letos.

Více informací o Ladě XRAY najdete zde.

Motoristický web motor.ru pak upozorňuje, že odcizení výstavního kusu modelu XRAY není ojedinělou krádeží v závodě v Togliatti. V únoru letošního roku vyšlo najevo, že největší ruská automobilka šetří krádeže různých součástek a dílů v hodnotě nejméně 20 milionů rublů, tedy asi 7,4 milionu českých korun.

Děje se i na západě
Podobný problém musel nedávno řešit také například německý Volkswagen. V říjnu 2014 mu byly přímo ze závodu v dolnosaském Emdenu ukradeny dva Passaty nové generace.

V březnu roku 2008 se něco podobného stalo i u nás. Tehdy byl přímo z areálu kvasinské Škodovky ukraden nový Superb, který přitom ve stejnou dobu slavil v Ženevě výstavní premiéru.

Po měsíci a půl bylo auto nalezeno v Praze s kradenými poznávacími značkami a následně vráceno výrobci.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů