Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Automobilka FCA prodala Magneti Marelli za 6,2 miliardy eur do Japonska

Naše téma
Jiří Švamberk | 23.10.2018
foto: Magneti Marelli
I nadále však bude používat díly Magneti Marelli pro své modely.
Že Fiat Chrysler má v plánu Magneti Marelli prodat se ví už přibližně od léta roku 2016. Ovšem až po dvou letech se konečně rozhodlo a novými majiteli se stali Japonci, respektive CK Holdings Co., která je součástí Calsonic Kansei Corporation. Magneti Marelli je značka, kterou znají i fanoušci motorsportu. Například se její logo objevuje i monopostu F1 Ferrari.

Původně chtěli Italové nejméně tři miliardy eur, nakonec je prodejní částka více jak dvojnásobná. Transakce ještě není dokončena a potrvá i prvních několik měsíců roku 2019.

Součástí transakce je i výrobní závod Automotive Lighting, která vyrábí v jihlavě světlomety pro řadu autombilových značek. V současné době zaměstnává 2 500 lidí.

Až se tak stane, Magneti Marelli se přejmenuje na Magneti Marelli CK Holdings. Společně se skupinou Calsonic Kansei se stanou sedmým největším nezávislým dodavatelem automobilových dílů na světě. Nová společnost bude řídit více než 200 poboček a výzkumných center po celé Evropě, Japonsku, Americe a Asii.



Prodej Magneti Marelli však neznamená ukončení spolupráce s automobilkou FCA. Ještě pořed podpisem smlouvy FCA uzavřelo s Magneti Marelli dlouhodobou smlouvu a i nadále bude dodávat díly pro budoucí modely FCA.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů