Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Automobilce Porsche se loni dařilo. Byla rekordně zisková

Naše téma
ČTK | 11.03.2016
Porsche 718 Boxster. | foto: Porsche
Německý výrobce luxusních a sportovních automobilů Porsche v loňském roce zvýšil provozní zisk o 25 procent na rekordních 3,4 miliardy eur (92 miliard Kč).
Porsche tak je velice důležitým zdrojem zisků mateřského koncernu Volkswagenu v době, kdy se koncern potýká s negativními dopady rozsáhlého emisního skandálu.

Tržby společnosti Porsche loni stouply rovněž o čtvrtinu na rekordních 21,5 miliardy eur. Dodávky automobilů zákazníkům se zvýšily o 19 procent na rekordních 225 000 vozů. Automobilka tak dosáhla rekordních výsledků již pátý rok za sebou.

Firma upozornila, že v dobrých výsledcích pokračovala také začátkem letošního roku. Během ledna a února prodala přes 35 000 automobilů, což představuje meziroční nárůst o 14 procent. Automobilka nicméně předpověděla, že v celém letošním roce stoupnou její tržby pouze mírně a že její zisk zůstane zhruba na loňské úrovni.

Mateřský Volkswagen měl původně představit hospodářské výsledky za loňský rok tento týden, kvůli otevřeným otázkám ohledně dopadů emisního skandálu však jejich zveřejnění odložil na 28. dubna. Koncern loni v září přiznal, že do zhruba 11 milionů naftových automobilů po celém světě instaloval software umožňující manipulovat s testy emisí oxidů dusíku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů