Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Automatická převodovka pozlobila řidiče, málem utopil auto v Rozkoši

Naše téma
Jiří Špreňar | 18.08.2017
Řidič červené Hondy chtěl vycouvat, ale místo toho se rozjel dopředu, přímo k vodní hladině. Ještě však stihl zatočit, takž nevjel do vody přímo, ale dvěma koly zůstal na trávě. | foto: PČR
Jen malý kousek od nedobrovolného koupání se včera dopoledne kolem půl desáté (čtvrtek 17. 8.) ocitl řidič osobního automobilu, který sjel téměř do přivaděče přehradní nádrže Rozkoš u České Skalice.
Událost se stala v prostoru autokempu, když řidič červené Hondy parkující na trávě blízko vody chtěl vycouvat. Místo toho se ale rozjel dopředu, přímo k vodní hladině.

A jak se motorista tak mohl splést? "Muž uvedl, že si ještě zcela nezvykl na automatickou převodovku, a tak když se mu vůz po nastartování a zařazení rychlostního stupně rozjel hned dopředu, zazmatkoval. Ještě však stihl zatočit, takž nevjel do vody přímo, ale dvěma koly zůstal na trávě. Automobil se díky mělkému dnu naštěstí nepřevrátil," uvedla ke kuriozní nehodě tisková mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Hasiči posléze zajistili vůz před úplným sjetím do vody a jeřáb odtahové služby mu pomohl opět na suchou zem.

"Dechová zkouška, které se řidič na místě podrobil, neprokázala požití alkoholu, k úniku provozních kapalin do vody nedošlo, a tak přivolaní policisté na mírně kuriózní situaci neshledali žádné protiprávní jednání," dodala Eva Prachařová.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů