Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Autem roku 2017 v Česku se stala Škoda Kodiaq

Naše téma
Jan Zajíc | 15.03.2017
dalších 33 fotek
Škoda Kodiaq Scout. | foto: Škoda
Titul Auto roku 2016 v ČR získala Škoda Kodiaq. První velké SUV české automobilky uspělo v konkurenci vozů Alfa Romeo Giulia, Seat Ateca, Volkswagen Tiguan a Volvo V90.
Motorističtí novináři a veřejnost však vybírali původně z 27 automobilů, které byly do 23. ročníku ankety navrženy. Z nich na začátku roku vznikl uvedený seznam pěti finalistů.

Hlasující z veřejnosti, kteří mohli vybírat svého favorita na internetových stránkách soutěže, přitom měli k dispozici celkem pět hlasů k 25 hlasům, kterými vítěze ankety vybírají zástupci tisku.

Čtěte také: Evropským autem roku 2017 je Peugeot 3008

Oproti minulosti se letos už nevybíral vítěz v jednotlivých třídách vozidel (dosud bylo pět kategorií), je jen jeden celkový vítěz.

Nejvíce bodu tak nakonec obdržela Škoda Kodiaq. Domací značka uzmula vítězství už potřetí v řadě. Minulý rok vyhrála Škoda Superb a předminulý Fabia.

K soutěži patří i vedlejší ankety Ekologické auto roku a Technická inovace roku. V prvním případě uspěla Kia Niro, v tom druhém Volvo s poloautonomním řízením modelu V90 a Jaguar s chytrým náramkem Activity Key, který umí zastoupit klíč, pro model F-Pace.

Nepřehlédněte: První kilometry se Škodou Kodiaq: Medvěd z Kvasin nadchne komfortem a prostorem
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů