Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Volkswagen se ostře pustil do Mercedesu. Kvůli novému pick-upu třídy X

Naše téma
Dominik Valášek | 02.11.2017
dalších 29 fotek
Mercedes-Benz třídy X. | foto: Mercedes-Benz
Mercedes-Benz třídy X, postavený na základech Navary od partnerského Nissanu, je vůbec prvním pick-upem evropské prémiové značky. Už podruhé se však stalo, že konkurence nový X-Class plísní. A i tentokrát je to z vyšších míst uznávaných německých automobilek.
Jako první se do pick-upu od Mercedesu opřelo BMW, když jeden z vysoce postavených manažerů mnichovské automobilky prohlásil, že je "X-Klasse" prostě a jednoduše otřesná. Dobrá tedy, to by byl jeden názor, nic se neděje. Jenže nelichotivé poznámky pokračují, tentokrát ze strany Volkswagenu.

Ředitel korporátní komunikace australského zastoupení Volkswagenu Paul Pottinger v rozhovoru pro magazín Motoring řekl, že „je velmi obtížné skrýt Nissan Navara“. Pottinger viděl auto v produkčním provedení na autosalonu ve Frankfurtu a je prý přesvědčen o tom, že vůz prémiové značky takto rozhodně vypadat nemá.

Kořeny v Navaře jsou na třídě X zkrátka až příliš znatelné a nejedná se jen o vnější design, ale zejména o různé menší, ale o to bolestivější detaily. Když totiž majitel Mercedesu-Benz otevře u třídy X dveře a uvidí panty z Nissanu, pravděpodobně nebude zrovna nadšen.

O tom, že Mercedes X-Class zůstává v základu Navarou, svědčí i místo jeho výroby. Pick-up totiž nevzniká v Německu, ale v továrně Nissanu ve španělské Barceloně, kde se zároveň vyrábí i nový Renault Alaskan pro evropské trhy.

Ovšem co se ceny týče, vyjde verze od Mercedesu samozřejmě výrazně dráž, než ta od Nissanu nebo Renaultu. Zatímco Alaskan pořídíte dokonce již od 737 900 korun, nejlevnější X-Class stojí minimálně 973 445 korun. Pochopitelně, že za své peníze dostanete o něco hezčí a lépe vybavené auto, je však otázkou, jak velký je to rozdíl.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů