Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi ukázalo studii Prologue Avant. Může být předobrazem nové A6 kombi

Naše téma
Redakce | 26.02.2015
dalších 5 fotek
Audi Prologue Avant. | foto: Audi
Vypadá to, že jednu z nejpohlednějších novinek na blížícím se autosalonu v Ženevě představí Audi. Německý výrobce luxusních vozů totiž přiveze studii Prologue Avant, která naznačuje, jak budou vypadat budoucí kombíky značky.
Koncept by tak mohl být předobrazem nové A6 Avant, stejně tak ale může jít o budoucího konkurenta pro stylový Mercedes-Benz CLS Shooting Brake.

Audi Prologue Avant je pořádný kus auta. Jeho délka dosahuje 5,11 metru, šířka 1,97 metru a výška 1,4 metru. Mezi nápravami bychom naměřili vzdálenost 2,99 metru.

Audi Prologue Avant.



Vzhled navazuje na listopadovou studii velkého kupé s názvem Audi Prologue, přibyl však pochopitelně pár dveří a kombíková záď - byť ta se v tomto případě hodně rychle svažuje k zadním světlometům.

Jinak samozřejmě nechybí typická maska chladiče, přední světla využívají laserovou technologii Matrix, ta zadní zase diodové svítilny s 3D efektem. Vůz stojí na 22palcových kolech, za nimiž vykukují karbon-keramické brzdy.

Audi Prologue Avant.


Všimněte si absence klik - dveře se otevírají automaticky, "radí" jim senzory umístěné v rámech oken.

Kabina vypadá podle očekávání luxusně a podobně jako starší koncept kupé sází na minimalismus. Zajímavostí je přítomnost hned několika displejů - jeden je dokonce určen i pro spolujezdce. Dvě obrazovky před sebou najdou i cestující na zadních sedadlech.

Audi Prologue Avant.



A technika? Vůz pohání plug-in hybridní soustava složená ze vznětového třílitrového šestiválce o výkonu 354 koní (260 kW), elektromotoru (100 kW/136 k) a baterií s kapacitou 14,1 kWh. Celkový výkon činí 455 koní (335 kW) a točivý moment dosahuje 750 N.m. Samozřejmostí je pohon všech kol.

Zrychlení z klidu na stovku pak zabere jen 5,1 sekundy, normovaná průměrná spotřeba činí 1,6 l/100 km. Druhý uvedený údaj naznačuje, že Prologue Avant umí jet jen na elektřinu, zvládne prý až 54 kilometrů.

Audi Prologue Avant.



Podvozek je vybaven novým pětiprvkovým zavěšením na přední i zadní nápravě, vzduchovým pérováním a aktivním řízením zadních kol. Natáčejí se v rozsahu až pěti stupňů, aby autu pomohla do zatáčky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů