Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi ukázalo RS 5 Sportback. Praktický liftback dá stovku pod 4 sekundy

Naše téma
Jan Zajíc | 28.03.2018
dalších 11 fotek
Audi RS 5 Sportback. | foto: Audi
Audi představilo nového člena rodiny sportovních vozů RS. Nováčkem je Audi RS 5 Sportback.
Pětidveřový liftback tak je už druhým zástupcem "pětkové" řady mezi RS modely, doplní totiž dvoudveřové kupé (RS 5 Coupé). S ním pochopitelně sdílí i techniku.

Pod kapotou tak pracuje dvakrát přeplňovaný šestiválec o objemu 2,9 litru, který dává 450 koní výkonu (331 kW) a až 600 Nm točivého momentu. Maximum "krouťáku" je přitom k dispozici od 1900 do 5000 otáček za minutu. Motor je spojen výhradně s osmistupňovou automatickou převodovkou a s pohonem všech kol.

Zrychlení z klidu na stovku proběhne za pouhé 3,9 sekundy, stejně jako v případě kupé. Sportback umí jet 280 km/h, opět jde o totožnou hodnotu jakou  RS 5 Coupé. To si ostatně můžete připomenout v našem testu či videu.

Sportback samozřejmě díky dvěma párům dveří a velkému víku kufru přidává více praktičnosti, nabízí snadnější přístup na zadní sedadla i více místa. Zavazadelník pobere 480 litrů, po sklopení zadních opěradel až 1300 litrů.

Uvnitř se samozřejmě hraje na sportovní notu, najdeme tu tedy sportovní sedadla, sportovní volant a řadu prvků, které jsou charakteristické pro vozy z rodiny RS.

Audi zatím ukázalo americkou verzi, která se začne prodávat druhé polovině roku. Očekáváme ale, že evropské provedení dorazí ve stejnou dobu.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů