Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi slaví 25 let svých turbodieselů. Připravila rychlou edici modelu A7

Naše téma
Redakce | 21.07.2014
Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition. | foto: Audi
Ingolstadt/Praha - Automobilka Audi slaví 25. výročí představení svého prvního vozu s turbodieselovým motorem. Jubileum německý výrobce připomene speciální edici Competition modelu A7 Sportback 3.0 TDI.
Verze Competition nabídne zajímavé výkony. Pohání ji dvakrát přeplňovaná jednotka 3.0 TDI Biturbo Clean Diesel se zdvihovým objemem 2967 kubických centimetrů. Úpravami systému přeplňování a vačkových hřídelů vzrostl nejvyšší výkon v porovnání se sériovou verzí o 7 koní na 326 koňských sil.

Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition.



Při plném sešlápnutí pedálu plynu má navíc řidič krátkodobě k dispozici dalších 20 koní díky funkci zvýšení plnicího tlaku. Maximální točivý moment pak činí 650 N.m a je dostupný v rozpětí od 1400 do 2800 otáček za minutu. Upravený turbodiesel umožňuje vozu zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,1 sekundy. Motor spolupracuje s osmistupňovou převodovkou tiptronic.

Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition se dodává se sportovní paketem S line, který zahrnuje mimo jiné snížení světlé výšky o 20 milimetrů. Černá dvacetipalcová kola s pěti paprsky ve tvaru písmene W obouvají pneumatiky s rozměrem 265/35. Výrobce také přidá červené brzdové třmeny a velké brzdové kotouče na přední a zadní nápravě.

Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition.



Blatníky zdobí emblémy "V6 T", kryty vnějších zpětných zrcátek a lesklé koncovky výfukové soustavy jsou černé. Speciální edice je nabízena s barvami karoserie šedá Daytona, červená Misano, šedá Nardo a modrá Sepang.

Interiér modelu Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition nabídne sportovní sedadla čalouněna jemnou kůží Valcona v odstínu černá nebo měsíční stříbrná. Na přání nabízí výrobce sportovní sedadla S s kontrastním prošíváním v odstínu červená Misano, respektive šedá Achat. V tomto případě jsou potaženy kůží s kontrastním stehováním také loketní opěrky. Ozdobné obložení je tvořeno kombinací hliníku a černého dřeva Beaufort.

Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition.



Speciální série má všechny prvky výbavy, které dostala do vínku přepracovaná modelová řada A7. Mezi ně patří sériově dodávané LED světlomety a dynamické ukazatele směru. Na přání jsou k dispozici "chytré" světlomety Matrix LED, výkonnější navigační systém MMI Navigation plus a zdokonalené asistenční systémy, jako je asistent nočního vidění.

Zákazníci mohou objednávat výroční edici Audi A7 Sportback 3.0 TDI Competition od začátku srpna, první vozy budou dodány na podzim. Základní cena činí 72 000 eur, tedy zhruba 1,98 milionu korun.

Svůj první motor TDI Audi představilo v roce 1989 ve Frankfurtu. Objevil se pod kapotou Audi 100 a jednalo se o pětiválec o objemu 2,5 litru, který poskytoval nejvyšší výkon 120 koní a točivý moment až 265 N.m.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů