Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi se víc zaměří na interiéry. Plánuje budoucnost bez tlačítek

Naše téma
Redakce | 28.11.2014
Studie Audi prologue. | foto: Audi
Los Angeles/Praha - Už v současné době se výrobci aut snaží co nejvíc zredukovat počet tlačítek v interiéru. V Audi si však umí představit kabinu, v níž nebudou tlačítka vůbec. Všechny funkce se budou ovládat hlasem a přes dotykové displeje.
„Myslím, že přijde den, kdy bude počet klasických tlačítek nulový," nechal se během autosalonu v Los Angeles slyšet Ulrich Hackenberg, šéf technického vývoje u Audi. Podle něj už jsou dnešní zákazníci třeba i díky chytrým telefonům na dotykové displeje a hlasové ovládání dostatečně zvyklí.

Jak by to mohlo v budoucnu vypadat, naznačuje kabina konceptu Audi prologue. V ní je tlačítek naprosté minimum, zato má hned několik obrazovek, které jsou integrovány do palubní desky. Audi se tedy narozdíl třeba od Mercedesu nevydá cestou centrálního displeje na vrchu palubní desky.



Německá automobilka chce interiérům svých vozů obecně věnovat větší pozornost, cítí totiž, že jejich úroveň může být v segmentu prémiových vozů rozhodujícím důvodem ke koupi.

I proto v budoucnu hodlá vzhled i architekturu vnitřku více rozlišit pro jednotlivé modely. Sportovní auta jako TT či R8 tak budou mít kabinu orientovanou co nejvíc na řidiče, zatímco rodinné vozy budou mít klasický displej uprostřed, aby na něj viděli i další členové posádky.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů