Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi schválně "podceňuje" schopnosti svých aut. Má pro to skvělý důvod

Naše téma
Daniel Fuglevič | 11.07.2017
dalších 19 fotek
Audi RS 5 Coupé. | foto: Audi
V dnešní době jsou hodnoty zrychlení, maximální rychlosti či výkonu účinnou zbraní v marketingové džungli prodeje automobilů. Audi však i přesto u svých vozů uvádí oficiálně raději horší hodnoty. A má pro to celkem jednoduchý důvod.
Například nedávno představená nová generace Audi RS 5 je velmi rychlé auto, přičemž oficiální čas zrychlení z nuly na 100 km/h je 3,7 sekundy.

V nedávném rozhovoru pro magazín Car Advice se však vedoucí technického vývoje Audi Sport Stephan Reil zmínil, že tato hodnota a mnohé další u vozů Audi nemusejí být zrovna přesné. V mnoha případech totiž jsou v reálných podmínkách i lepší.

Audi už prý k těmto vysoce propíraným hodnotám přistupuje dlouhou řad let poměrně usedle a opatrně. A má v plánu v tom pokračovat.

Reil pokračoval, že pokud "jeho" automobilka uvede čas zrychlení u některého auta třeba 3,9 sekundy, doopravdy lze naměřit i 3,7 sekundy, pokud budou perfektní podmínky, nebo možná 3,8 sekundy, ale to v těch nejhorších případech. Každopádně však nikdy nenaměříte rovné čtyři sekundy.

Důvod podceňování na papíře uvedených schopností je prostý. Německá značka je totiž vždy radši, když budou hodnoty v reálném světě lepší, než aby se přišlo na to, že její auta jsou ve skutečnosti horší, pomalejší, méně výkonná a podobně.

Jednoduše řečeno se takto Audi vyhýbá špatné reklamě, protože její auta budou v motoristickém tisku i v rukou majitelů vždy "lepší", než udává sám výrobce.

Reil nakonec dodal, že prostě nechce číst, že udávané zrychlení je pomalejší. Dělá to značce špatné jméno a novináři tyto nedostatky vždy rádi zviditelní. Otázkou pouze zůstává, kolik dalších automobilek přemýšlí stejně...
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů