Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi přijímá objednávky na 605koňové bestie RS 6 a RS 7 performance

Naše téma
Redakce | 21.12.2015
dalších 20 fotek
Audi RS 7 Sportback performance. | foto: Audi
České zastoupení automobilky Audi zahájilo na tuzemském trhu předprodej modelů Audi RS 6 Avant performance a Audi RS 7 Sportback performance. Ty představují ostřejší verze už tak velice rychlých vozů.
Dvěma turbodmychadly přeplňovaný čtyřlitrový osmiválec, který obě auta pohání, je v rámci verze performance posílen o 45 koní (33 kW) na 605 koňských sil (445 kW) a maximální točivý moment na 700 N.m. Krátkodobé zvýšení plnicího tlaku pak dokonce umožňuje řidiči přechodně využívat točivý moment až 750 N.m.

Oba vozy zrychlí z klidu na 100 km/h za 3,7 sekundy, což odpovídá zlepšení o 0,2 sekundy. Ke akceleraci na dvoustovku pak potřebují jen 12,1 sekundy, tedy o 1,4 sekundy méně než "standardní" RS.

Audi RS 6 Avant performance.


Maximální rychlost je omezena na 250 km/h, ale Audi ji umí za příplatek posunout na 280, či dokonce 305 km/h.

Pro oba nové modely byla kromě motoru upravena také osmistupňová automatická převodovka. Sériově dodávané adaptivní vzduchové odpružení dále snižuje světlou výšku vozů o 20 milimetrů, Audi nabízí také tužší sportovní podvozek.

Samozřejmostí pro nejvýkonnější audiny je pohon všech kol quattro. V základní konfiguraci je 40 procent hnací síly přenášeno na přední nápravu a 60 % na zadní. V případě potřeby zasahuje funkce rozdělování točivého momentu na jednotlivá kola. Audi může za příplatek doplnit systém sportovním diferenciálem na zadní nápravě s aktivním rozdělováním točivého momentu mezi vnitřní a vnější kolo.

Audi RS 7 Sportback performance.


Modely Audi RS 6 Avant performance a Audi RS 7 Sportback performance mají v porovnání s výchozími verzemi RS v sériové výbavě navíc 21" kola z lehké slitiny, soubor prvků vnější výbavy s povrchovou úpravou v matném odstínu titanu (včetně krytů vnějších zpětných zrcátek a podélných střešních nosičů) a nové kožené čalounění sedadel.

Ceny samozřejmě odpovídají exkluzivitě vozu. Audi RS 6 Avant performance stojí nejméně 3 034 900 Kč, Audi RS 7 Sportback performance pak 3 233 900 Kč. A to ještě sumy může navýšit výběr některého z celé řady příplatkových prvků.

Kompletní ceník Audi RS 6 Avant performance najdete zde, ceník RS 7 Sportback performance tady.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů