Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi představilo studii Prologue Allroad, "skauta" s masivním výkonem

Naše téma
Redakce | 20.04.2015
dalších 10 fotek
Audi Prologue Allroad. | foto: Audi
Audi pokračuje v odhalování koncepčních vozů naznačujících vzhled budoucích modelů této německé značky. Už třetí studií z řady Prologue je oplastované kombi na vyšším podvozku.
Audi Prologue Allroad samozřejmě po designové stránce navazuje na své předchůdce, tedy luxusní kupé a sportovně střižený kombík

Novinka zaujme délkou, která dosahuje 5,13 metru, ale také například dlouhou přídí, výrazně klesající linií střechy a extrémně skloněnými zadními střešními sloupky. V rozšířených podbězích je místo pro dvaadvacetipalcová kola v pětipaprskovém designu.

Audi Prologue Allroad.


Jinak samozřejmě nechybí typická maska chladiče, přední světla využívají laserovou technologii Matrix, ta zadní zase diodové svítilny s trojrozměrným efektem.

Studie postrádá kliky, do spodních okenních lišt jsou totiž integrovány snímací plochy pro odemykání dveří, elektrické ovládání mají také víka zásuvky pro nabíjení a hrdla palivové nádrže.

Audi Prologue Allroad.


Interiér působí jednoduše, přehledně a moderně. Přístrojová deska má přísně horizontální uspořádání. Její vystouplá část nabízí v celé své šířce zobrazovací plochu a nese tři integrované dotykové displeje - jeden je určen pro spolujezdce. 

Na konzole středového tunelu pak je umístěn další displej pro řidiče, který je vyhrazen klimatizaci, informačnímu a zábavnímu systému a písemnému vkládání údajů. Standardně je zapuštěn do konzoly, po spuštění vozidla se zvedne do šikmé polohy.

Audi Prologue Allroad.


Za zmínku stojí i použité materiály, mezi nimiž najdeme například tmavý jasan s otevřenými póry, hliník, Alcantaru či kvalitní kůži.

Vzadu našla místo dvě samostatná sedadla. I mezi nimi je na středové konzole další displej, na němž si cestující mohou nastavit sedadla, klimatizaci a informační a zábavní systém pro svou část interiéru. A k dispozici mají rovněž dva tablety, které lze připevnit k opěradlům předních sedadel.

Audi Prologue Allroad.


To nejzajímavější se ale ukrývá pod kapotou. Čtyřlitrový vidlicový osmiválec přeplňovaný dvěma turbodmychadly a elektromotor integrovaný do osmistupňové samočinné převodovky dosahují celkového výkonu 734 koní (540 kW) a točivého momentu 900 N.m. Samozřejmostí je pohon všech kol quattro.

Není divu, že zrychlení z klidu na 100 km/h zabere jen 3,5 sekundy. Audi se chlubí nízkou spotřebou, ta normovaná (a nepříliš realistická) činí 2,4 litru paliva na 100 kilometrů.

Vzadu uložená sada lithium-iontových akumulátorů s kapacitou 14,1 kWh umožňuje překonat na jedno nabití vzdálenost 54 kilometrů s čistě elektrickým pohonem.

Audi Prologue Allroad.



Studie Prologue Allroad má o 77 milimetrů vyšší světlou výšku než starší koncept Prologue Avant, technika je ale podobná: podvozek je vybaven novým pětiprvkovým zavěšením na přední i zadní nápravě, vzduchovým pérováním s adaptivním tlumením a aktivním řízením zadních kol. Brzdy využívají dvacetipalcové karbon-keramické kotouče.

Audi Prologue Allroad se představí na autosalonu v Šanghaji.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů