Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi představilo model Q2. Malé SUV dorazí na podzim

Naše téma
Redakce | 01.03.2016
dalších 32 fotek
Audi Q2. | foto: Audi
Automobilka Audi rozšiřuje svou nabídku vozů typu SUV o čtvrtý model. Jmenuje se Q2 a už samotné označení napovídá, že mezi touto čtveřicí půjde o nejmenší auto.
Novinka na délku měří 4,19 metru (pro srovnání, například Škoda Fabia je dlouhá čtyři metry), na šířku 1,79 a na výšku 1,51 metru. Mezi nápravami bychom naměřili 2,6 metru.

Zajímavé je, že Audi malému crossoveru věnovalo poměrně specifický design, který se v mnohém liší od ostatních SUV značky. Maska chladiče je osmiúhelníková a "výplet" nemá klasické žebrování. I zadní světla vypadají pro Audi nezvykle. Všimnout si můžeme také klesající střechy, která ústí do střešního sloupku C s barevně odlišenou plochou, či vysoké spodní linie bočních oken.

Audi Q2.



Provedení interiéru odpovídá aktuálnímu směru automobilky, Audi zdůrazňuje možnosti individualizace a konektivity. A také nabídku moderních asistenčních systému a vyspělých technologií.

Kromě příplatkového digitálního panelu přístrojů (Audi virtual cockpit) a průhledového displeje pocházejí půjde vůz vybavit například nouzovým brzděním, adaptivním tempomatem, asistentem pro jízdu v dopravní koloně, rozpoznáváním dopravních značek nebo parkovacím asistentem.

Zavazadlový prostor má objem 405 až 1050 litrů.

Audi Q2.



Prodej Audi Q2 bude zahájen nabídkou šesti motorů. Kromě zážehového přeplňovaného tříválce 1.0 TFSI bude paleta zážehových motorů zahrnovat dva čtyřválce se zdvihovým objemem 1,4 a 2,0 litru. Navíc budou k dispozici tři vznětové čtyřválce se zdvihovým objemem 1,6 a 2,0 litru. Výkony motorů pokrývají rozsah od 116 koní (85 kW) do 190 k(140 kW).

Pro všechny motory Audi nabídne alternativně sedmistupňovou dvouspojkovou převodovku, standardem je ale šestistupňový manuál. Nejvýkonnější trubodiesel a benzinový dvoulitr jsou sériově spojeny s pohonem všech kol a využívají čtyřprvkovou zadní nápravu.

Audi Q2.


Ostatní motorizace jsou předokolky a dostaly zadní nápravu s vlečenými rameny spojenými torzně poddajnou příčkou.

Zájemci mohou za příplatek sáhnout po adaptivních tlumičích. Audi Q2 bude uvedeno na evropský trh na podzim tohoto roku, objednávky však můžete posílat už od poloviny roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů