Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi předpokládá, že letos poprvé prodá přes 1,7 milionu aut

Naše téma
ČTK | 03.09.2014
Ilustrační foto | foto: DENÍK
Německý výrobce luxusních automobilů Audi předpokládá, že jeho celoroční prodej letos poprvé překročí hranici 1,7 milionu vozů. Podle agentury Reuters to řekl šéf podniku Rupert Stadler. Loni prodej vzrostl o osm procent na rekordních 1,58 milionu vozů.
Audi je stejně jako mladoboleslavská Škoda Auto součástí německého automobilového koncernu Volkswagen. V období od ledna do července firma zvýšila prodej meziročně o 11 procent na 1,01 milionu vozů. Poprvé se jí tak podařilo překonat hranici milionu prodaných aut již během prvních sedmi měsíců roku.

Podle Stadlera se prodej vyvíjel příznivě také v srpnu. Silná poptávka ve Spojených státech totiž kompenzovala útlum na některých rozvíjejících se trzích.

"Motorem růstu jsou vyspělé ekonomiky, ne rozvíjející se trhy. Výjimkou je Čína," uvedl Stadler. Firma podle něj teď zažívá stagnaci v Rusku, kde poptávku po automobilech podkopaly negativní hospodářské dopady ukrajinské krize. Upozornil, že automobilka na ruském trhu zvýšila ceny o pět až šest procent, aby kompenzovala oslabení ruského rublu vůči euru.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů