Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi pracuje na ostřejší Q7. Dostane naftový osmiválec s výkonem přes 400 koní

Naše téma
Redakce | 03.08.2015
Audi Q7. | foto: Audi
Německá automobilka Audi usilovně pracuje na sportovnější verzi druhé generace modelu Q7. Novinka s označením SQ7 by měla být představena už v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem. První známé parametry vypadají velice zajímavě.
Podle interních dokumentů, které unikly na internet, totiž vůz bude pohánět nový naftový osmiválcový motor, který je přeplňovaný elektrickým turbodmychadlem.

Audi SQ7 tak s velkou pravděpodobností bude prvním sériovým autem, které tuto technologii, jež má především zlepšit odezvu motoru na pokyny od plynového pedálu (ale i spotřebu), dostane.

Turbo poháněné elektřinou díky své konstrukci (roztáčí ho elektromotor, nikoli výfukové plyny) totiž postrádá klasickou prodlevu a celkově zlepšuje křivku točivého momentu.

Test druhé generace Audi Q7 najdete zde.

Energii přitom čerpá z lithium-iontové baterie, pracuje zejména v nízkých a středních otáčkách a zvládne prý za několik setin sekundy vyvinout až 70 tisíc otáček.

Elektrickým turbem vybavený čtyřlitrový osmiválec pro Audi SQ7 poskytuje výkon 435 koní (320 kW) a točivý moment by měl přesáhnout hranici 800 Nm. Agregát bude spojen s osmistupňovou automatickou převodovkou. Zrychlení z klidu na 100 km/h můžeme očekávat za zhruba 5,5 sekundy.

Novinka se od běžné Q7 bude lišit lehce agresivnějším vzhledem, jinými koly a zřejmě i hlasitějším projevem.

Premiéra by se pak měla uskutečnit v září na autosalonu ve Frankfurtu nad Mohanem, prodej odstartuje zřejmě začátkem příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů