Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi omladilo A7 Sportback. Do prodeje zamíří na konci léta

Naše téma
Redakce | 24.05.2014
další 4 fotky
Audi A7 Sportback. | foto: Audi
Ingolstadt/Praha /FOTOGALERIE/ - I když na pohled vypadá omlazené Audi A7 Sportback skoro stejně jako před faceliftem, v oblasti techniky došlo k poměrně významným změnám. 
Nejviditelnější změnu představuje nová maska chladiče, přepracované nárazníky, koncovky výfukové soustavy a světlomety. Technologie LED je nyní součástí sériové výbavy. Na přání může Audi dodat světlomety s Matrix LED, které osvětlují vozovku, aniž by docházelo k oslňování ostatních účastníků silničního provozu.

Karoserie 4,97 metru dlouhého Audi A7 Sportback je vyrobena převážně z hliníku a vyspělých druhů oceli. Automobilka se proto chlubí lehkou konstrukcí, jež by měla zaručit výbornou úroveň akustického komfortu. Zavazadlový prostor pod elektricky ovládaným zadním výklopným víkem má základní objem 535 litrů, který lze sklopením opěradel zadních sedadel rozšířit na 1390 litrů.

Audi A7 Sportback.


V kabině se po modernizaci objevují nové materiály, například ozdobné obložení v provedení hliník/vlašský ořech Beaufort a kůže Valcona, i nové barvy. Přední sedadla mohou být na přání vybavena ventilační a masážní funkcí.

Audi bude zpočátku dodávat A7 Sportback se dvěma zážehovými a třemi vznětovými jednotkami s rozpětím výkonu od 218 do 333 koní. Pro model Audi S7 Sportback se dodává motor 4.0 TFSI, který poskytuje nejvyšší výkon 450 koní.

Audi A7 Sportback.



Vznětový motor 3.0 TDI biturbo clean diesel (320 k) spolupracuje s osmistupňovou samočinnou převodovkou tiptronic, všechny ostatní varianty motorů mají sedmistupňovou převodovku S tronic. Verze s pohonem předních kol dostaly zcela nově vyvinutou dvouspojkovou převodovku, která nahradila multitronic. U variant poháněných motory s výkonem 272 koní a víc může být trvalý pohon všech kol quattro doplněn diferenciálem, který aktivně rozděluje hnací sílu mezi zadní kola.

Audi S7 Sportback.


Nové A7 Sportback může být vybaveno koly s průměrem ráfku od 17 do 21 palců. Některé varianty dostaly novou brzdovou soustavu s lehkou konstrukcí. Součástí sériové výbavy je systém řízení jízdní dynamiky Audi drive select, mezi prvky výbavy na přání patří dynamické řízení, dvě verze sportovního podvozku a adaptivní vzduchové odpružení. V případě modelu S7 Sportback má vzduchové odpružení tužší charakteristiku.

Modernizované Audi A7 Sportback se objeví u prodejců koncem léta, základní cena v Německu bude 51 300 eur (zhruba 1,4 milionu korun). Audi S7 Sportback bude k dispozici za ceny od 82 300 eur (2,26 milionu Kč).
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů