Přihlášení
Uživatelské jméno / e-mail
Heslo
Registrace
Napsat recenzi na můj vůz  +Vložit inzerát

Audi modernizovalo supersport R8

Naše téma
Jiří Švamberk | 24.10.2018
dalších 18 fotek
foto: Audi
Modelový ročník 2019 dostal vyšší výkon, ostřejší křivky a přepracované některé asistenční systémy  
Spekulace o přechodu Audi R8 na menší motor se naštěstí nepotvrdily. Modernizované Audi R8 i nadále pohání atmosféricky plněný V10, nyní se zvýšeným výkonem na 612 koní. Kromě vyššího výkonu a lehce pozměněného designu prošlo nové Audi R8 optimalizací asistenčních systémů, jako například stabilizace, díky čemuž nové R8 zastaví ze 100 km/h o cca 1,5 metru dříve.

Z estetického hlediska je nové Audi R8 ještě ostřeji řezané. Tento fakt je nejvíce patrný zejména v přední části a na masce chladiče, která je nyní ve své spodní části o něco širší. Vzadu nejvíce upoutá výraznější zadní difuzor. Mezi další výraznější změny v designu patří třídílný kryt motorového prostoru, jenž odhaluje jen to hlavní a nově zakrývá například vzduchový filtr.

V interiéru zůstalo vše při starém, nové jsou pouze barvy nabízeného čalounění.  

Standardní provedení nového Audi R8 nabízí 562 koní a 550 Nm točivého momentu, což je navýšení o slušných 30 koní a 10 Nm. Zrychlení z 0-100 km/h proběhne za 3,4 sekundy (3,5 sekundy v případě Spyderu). Audi R8 V10 Performance Quattro, což je nové označení pro R8 V10 Plus, nyní nabízí výkon 612 koní a 580 Nm. V tomto případě je nárůst 9 koní a 7 Nm. Více výkonu znamená rychlejší čas v disciplíně 0-100 km/h, konkrétně 3,1 sekundy (3,2 s pro Spyder).

Technici se zaměřili také na podvozek. Jízdní režimy jsou od sebe výrazněji odlišeny a výkonnější model Audi R8 V10 Performance Quattro se může pochlubit třemi novými nastaveními pro sucho, mokro, sníh. Optimalizace stabilizačního programu umožňuje vrcholnému modelu zastavit z rychlosti 100 km/h o 1,5 metru dříve. U dvojnásobné rychlosti se brzdná dráha zkrátí už o 5 metrů.

Modernizovanou R8 lze objednávat už nyní a dodávky začnou v první polovině příštího roku.
Hodnocení článku
Hodnoceno: 0x
Ještě jste nehodnotil/a
Tagy
Diskuze
u článku není zatím žádná diskuze
vložit příspěvek do této diskuze
Nejčtenější články předchozích 7 dnů